Image
01/10/2016

Style by EMMA*: De bril als stijlaccessoire

Styling experte, blogster & fashionista pur sang Emma Gelaude signaleert voor GUIDO de hotste trends en vertaalt ze in inspirerende outfits, handige tips & tricks en absolute must-haves
 
Een bril is voor sommigen niet alleen een absolute noodzaak, het is ook een bijzonder dankbaar modeaccessoire. In tegenstelling tot vroeger, gaan brillen al een tijdje mee met de trends, wat maakt dat er per seizoen meer dan voldoende reden tot variatie is. Of het nu gaat om een gewone (optische) bril of een zonnebril, zolang het bij je persoonlijkheid past, is het een uitstekende manier om iets over jezelf prijs te geven. Een rond montuur geeft vrij spel aan je innerlijke nerd, terwijl een vliegeniersmodel je eerder van je robuustere kant laat zien. Met een sexy cat-eye model, waan je je de ster van de catwalk. Blijf je liever achter de schermen? Ga dan voor een exemplaar dat de boodschap op een stijlvolle manier overbrengt.
 

Leef je uit met brillen en toon alle facetten van jezelf. Hou alleen rekening met het hoge in-your-face gehalte van dit accessoire en behoed je voor gezichtsverlies. Want ook al kan het juiste exemplaar ervoor zorgen dat je slimmer of gesofisticeerder voor de dag komt, als het niet bij je past, komt het al gauw karikaturaal over. Zeker met speciale modellen..

 
 
 
Brillentrends

De ronde zonnebril, die we in de jaren ‘90 zagen verdwijnen, is ondertussen aan een revival toe. Het model heeft iets heel nerdy en staat ook best mannelijk.

De eigentijdse update is de cat-eye afwerking, waarbij het frame als het ware je eyeliner/oog volgt om je een vrouwelijke, elegante allure te geven.

Ook gekleurde glazen maken een comeback en knipogen daarbij op subtiele wijze naar de seventies – en niet naar de jaren ‘90, waarbij figuren als Pat Krimson en Dennis Black Magic (foute) kleur bekenden.

De kunst is dus om er iets stijlvols van te maken. Kies voluit voor gele, rode, groene of zelfs blauwe glazen, maar hou de rest van je outfit neutraal. Je kan de kleur ook net heel ostentatief gaan herhalen, zodat het thema zich speels verderzet in je outfit.

Een andere grote trend die we zowel in de kleding zien als in accessoire- collecties, zijn de geborduurde afwerkingen. Van jeansbroeken tot vesten en zelfs handtassen: alles wordt gecustomized met embroidered bloemen, beesten en andere fantasieën die heel luxueus aandoen en erg doen denken aan de sixties. Voor brillen vertaalt zich dit in kleine steentjes, of andere gekleurde afwerkingen die worden aangebracht op het frame.

Ontdek meer streetstyle inspiration op www.EmmaGelaude.com

NEEM DEEL AAN DE WEDSTRIJD & MAAK KANS OP EEN ZONNEBRIL VAN CARRERA

Comment

 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider

TopMovies

SOCIAL



Poll

Job in the picture

 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider

Bouwgrond gevonden voor nieuwe Gentse studentenkoten

Zoals alle andere studentensteden kampt ook Gent met een tekort aan studentenhuisvesting. Daarom ging [...]

22/02/2023

Goedkoper studentenleven met deze 5 tips

Het leven is duur en dat voelen we ook in onze studentenportemonnee. Een vast inkomen hebben we vaak [...]

22/02/2023

Hoe scoor je met je scriptie?

Docenten worden graag verrast met vindingrijke, verzorgde scripties. Voor veel studenten is zo’n [...]

21/02/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84