Image
28/10/2016

New York: wat te doen bij goed en slecht weer


New York, the city that never sleeps, waar je je in het centrum van de wereld voelt, waar geel-zwarte taxi's in asfalten canyons tussen de wolkenkrabbers rijden en trends worden geboren waar je bijstaat.
 
3 highlights in New York als de zon schijnt
 
- Huur een tweewieler en ga fietsen in Central Park: 341 hectare ademruimte tussen de skyscrapers. Central Park is meer dan alleen maar een groene oase: je vindt er onder meer een zoo en een heus kasteel.
 
- Ga slenteren op de High Line: een meer dan twee kilometer lang lineair park dat werd aangelegd op een ongebruikt stuk spoorwegviaduct. Nooit zal je nog tussen het groen lopen met zo'n spectaculair stadszicht langs beide zijden.
 
- Boek een cruise helemaal rond Manhattan bij Circle Line Sightseeing en geniet van het zicht op de wolkenkrabbers, de bruggen en het vrijheidsbeeld vanop het zonnige dek van de rondvaartboot.
 
3 highlights in New York als het regent
 
- Het iconische gebouw van Frank Lloyd Wright is op zich al reden genoeg voor een bezoek, maar de collectie moderne kunst in het Guggenheim Museum is al helemaal om van omver te vallen.
 
- Geef je helemaal over aan een shopping spree in zo'n echte grote Amerikaanse mall: breng een regenachtige namiddag door in Macy's en wandel naar buiten met aan elke vinger twee shopping bags.
 
- Ga naar de TKTS-booth op Times Square en koop er een goedkoop ticket voor een matinee (namiddagvoorstelling) van een show op Broadway. Laat het buiten maar regenen, en na de show heb je nog heel de avond vrij.
 
 
En wat eten we daarna?
 
Hot Pastrami Sandwich
 
Pastrami is gerookt en gepekeld rundvlees. Dat maakt het koosjer, zodat het al snel de favoriete snack werd van de vele Joodse immigranten in New York. Vandaag blijft het dé klassieke sandwich om te bestellen in elke typische New Yorkse deli: in dunne plakjes gesneden, broodje rijkelijk gevuld en dampend opgewarmd.
 

foto: Shutterstock

Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84