Image
13/10/2017

10 goedkope bestemmingen voor backpackersNepal (foto)
Nepal blijft een schitterende keuze voor wie met een studentenbudget rondtrekt en houdt van spectaculaire wandelroutes en wildlife. Een dag in Nepal kost je minder dan 45 euro, geld dat het land goed kan gebruiken om te herstellen van de aardbevingen die in april en mei het land troffen.
 
Namibië
Het land van duizend-en-één sterren, nationale parken vol met wildlife en eindeloze woestijnvlaktes. De Namibische munt is de laatste jaren gezakt in waarde, wat zeker ook handig meegenomen is.
 
Portugal
De charme van Porto, dat aan de prachtige kustlijn ligt, is onevenaarbaar. Vintage trams die je tot in de heuvels brengen, huisjes met rustieke tegeltjes, knusse wijngaarden en musea die de geschiedenis tot leven brengen… Proef er zeker de Francesinha sandwich, de lokale specialiteit die zo dik belegd is dat je een hele dag lang een verzadigd gevoel krijgt.
 
Venetië
Ietwat verrassend, maar Venetië  is eigenlijk een behoorlijk goedkope bestemming. Zolang je de dure toeristische hotels vermijdt tenminste. Een uiterst betaalbaar alternatief is AirBnb.
 
Hongarije
Niet alleen Boedapest, maar ook de tweede grootste stad, Debrecen, is een bezoekje waard voor de prijsbewuste cityhopper. Veel minder toeristisch dan de hoofdstad trouwens, romantischer ook, en heel mooi gelegen vlak bij het Hortobágy National Park.
 
Belize
Dit Caraïbische eiland mag dan wel bekend staan om luxueuze privévilla’s en even fancy feestmalen, dankzij de ligging vlakbij Mexico kan je er toch ook genieten van goedkope streetfood. Tussendoor snorkelen, de Mayacultuur opsnuiven en relaxen op parelwitte stranden… Dat kan slechter.
 
Marokko
Geen enkele andere bestemming die zo toegankelijk en toch heel exotisch is als Marokko. Proef van de lokale cultuur door langs de drukke marktjes en souks te struinen en geniet dan van de rust in een van de riads, dat zijn oude huizen van welgestelde Marokkanen waar je vaak heel goedkoop kan overnachten.
 
Rusland
Als de neo-classicistische steden en imposante stadspleinen van Moskou en Sint-Petersburg je niet kunnen bekoren, dan zeker wel de mooie uitzichten langs de Trans Siberië Express, met majestueuze bergtoppen en uitgestrekte vlaktes.
 
Australië
Je zou denken dat alle bestemmingen rond de Great Ocean Road, die Adelaide en Melbourne verbindt, supertoeristisch en dus behoorlijk duur zijn, maar dan moet je zeker eens naar het Bellarine schiereiland. Na de drukte van de grootsteden is dit de ideale plek om even tot rust te komen.
 
Amerika
Het Bovenste Schiereiland van Michigan, dat veel kleiner is dan het Onderste, biedt het beste van ‘The Midwest’: het hele jaar door herfstkleuren rond idyllische waterarmen, meer dan 300 watervallen, prachtige wandelroutes en pittoreske dorpjes. En als je écht eens wil bezinnen, dan moet je op Mackinac Island zijn, dat geheel autovrij is.
 
 
Foto:  Shutterstock
 
Bron: Lonely Planet
 

Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Meer buitenlandse studenten blijven in België om te werken

Buitenlandse studenten blijven na het afronden van hun studies vaker in België. Dat zegt Nicole de Moor, [...]

14/05/2024

Odisee-hogeschool ziet aantal tweede semester-starters met 65% stijgen

Het aantal studenten dat aan de Odisee-hogeschool in het tweede semester start, is met 65 procent gestegen [...]

13/05/2024

Jongeren in Menen kunnen aangeven waar ze zich onveilig voelen

De stad Menen wil plaatsen waar jongeren zich onveilig voelen in kaart brengen. Hoe? Door QR-codes [...]

12/05/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84