Image
16/11/2016

In dit artikel staat je volgende roadtrip


Autoverhuurders hebben als geen ander een kijk op welke roadtrips populair zijn. Momenteel zijn dat deze vijf. Buckle up!
  1. Porto – Lissabon
Porto – Lissabon is een dikke drie uur rijden. Het zijn de twee grootste steden van Portugal. Wie begint in Lissabon en eindigt in Porto, kan de trip afronden met een flinke bel Portowijn. Daarmee beginnen lijkt ons niet zo’n goed idee. “Op een relatief korte afstand wisselen natuur, steden en indrukwekkende kustlijnen zich af en zo blijft je reis boeiend”, wordt je beloofd.
  1. Sevilla – Malaga
300 kilometer langs de zuidelijke kustlijnen van Malaga. Je kunt kiezen voor de uitzichten van de Costa del Sol en enkele havenstadjes. Met de rots van Gibraltar fris je ook je aardrijkskunde van het derde middelbaar op. Of je neemt de route langs het noorden en doet Granada en het nationale Sierra Nevada-park aan.
  1. Split - Dubrovnik
De weg tussen Split en Dubrovnik in Kroatië wordt ‘one of the best drives in the world’ met ‘some of the worst drivers in the world’ genoemd. Oké, dat laatste hebben we zelf verzonnen. Opnieuw een rit van 300 kilometer, al kan die volgens de verhuurmaatschappij aanslepen: “je neemt best je tijd ,want je zal elke tien minuten willen stoppen voor een uitzichtfoto.” Je rijdt over slingerende kustwegen, en bezoekt kuststadjes als Makarska, Ploce en Zaton. Met een veerboot kun je ook naar nabijgelegen eilandjes.
  1. Florence – Pisa
De Toscaanse steden Florence  en Pisa worden verbonden door stokoude stadjes als Lucca, Montecatine Terme en Pistoia. Je slaat een voorraad wijn en olijven in, om meteen erna midden in het historische centrum van een stad te staan.
  1. Palermo – Catania
De laatste route is ook meteen de kortste. Palermo - Catania belooft je “pizza, pasta, wijngaarden en authentieke vismarktjes” maar ook het Etna-gebergte om al die olijfjes er terug af te wandelen.

Bron: Sunny Cars

Foto: Shutterstock

Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84