Image
17/11/2017

Black Friday: ook in België doe je gigantische koopjes


Het concept 'Black Friday' bestaat in de Verenigde Staten al meer dan 80 jaar, maar maakt ook in onze contreien zoetjesaan haar intrede. De koopjesdag valt traditioneel op de vierde vrijdag van november, dit jaar dus op de 24ste. Maar hoewel de titel klinkt alsof je enkel op vrijdag koopjes kan scoren, laten veel retailers de kortingen tot een week lang doorlopen. 

Enkele deelnemers om in de gaten te houden: Bol.com, Hema, Amazon, Ici Paris XL, La Redoute, MediaMarkt, Zalando, Adidas, Blokker, LeenBakker, Philips, Kr[efel en Coolblue. Bij die laatste zijn de kortingen trouwens vandaag al gestart.

De koopjesdag, traditioneel de dag na Thanksgiving, zorgt in de VS voor beroering. Er valt bijna elk jaar wel een dode te betreuren, die door een koophongerige menigte vertrappeld wordt. Het is de enige koopjesdag die op Wikipedia een lemma ‘geweld en chaos’ heeft. Wie helemaal geen dollartekentjes in de ogen krijgt op Black Friday, zijn de oprichters van Buy Nothing Day. De protestdag valt op dezelfde dag als Zwarte Vrijdag.

Foto: Shutterstock

Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84