Image
23/11/2016

Amsterdam: wat te doen bij zon en regen


De Nederlandse grachtenstad bij uitstek is een paradijs voor vrije geesten, kunstliefhebbers, aficionado's van kruidige dampen en fans van kleinschalig vertier in een onvervalste grootstad.

3 highlights in Amsterdam als de zon schijnt

- Ga heerlijk lui languit in het Vondelpark liggen met een boekje, of ga er lekker picknicken met je vrienden.

- Een boottochtje op de grachten mag dan een voor de hand liggende toeristische optie zijn, maar er is nauwelijks een stad ter wereld denkbaar die vanop het water zo mooi oogt als Amsterdam.

- Achter de Stopera, op het Waterlooplein, is het altijd markt. Ga er snuisteren naar originele souvenirs en geinige gadgets.

3 highlights in Amsterdam als het regent

- Bezoek het Anne Frank Huis, een van de meest unieke plaatsen die de waanzin van de Tweede Wereldoorlog tot leven brengt. Hier zat het Joodse meisje Anne Frank verborgen en schreef ze haar wereldberoemde dagboek.

- Hij was misschien wel de grootste schilder aller tijden, en de allerbeste collectie van zijn werken vind je in Amsterdam. Yep, het Van Gogh Museum mag je onder geen beding missen.

- Ga winkelen in de kleinschalige boetieks van de pittoreske '9 Straatjes'. Die werden in de Gouden (17de) Eeuw aangelegd als dwarsstraatjes om de Prinsengracht, Keizersgracht, Herengracht en Singel met elkaar te verbinden.

En wat eten we daarna? 

Rijsttafel
De oorspronkelijke Nederlandse keuken is niet veel soeps, maar culinair gezien is hun voormalige kolonie Nederlands-Indië (Indonesië dus) wel een voltreffer. Amsterdam telt massa's Indonesische restaurants. Een rijsttafel bevat veel kleine gerechten zoals babi ketjap, babi panggang en sambal goreng. Daarbij wordt kroepoek, atjar en seroendeng geserveerd.

Foto: Shutterstock

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84