Image
25/11/2016

Style by EMMA*: Shine Baby Shine

Styling experte, blogster & fashionista pur sang Emma Gelaude signaleert voor GUIDO de hotste trends en vertaalt ze in inspirerende outfits, handige tips & tricks en absolute must-haves
 

Pailletten, of sequins, worden vaak geassocieerd met feestelijkheden, maar op voorwaarde dat ze op een juiste manier worden gecombineerd, kunnen ze ook perfect casual worden gedragen. Bijvoorbeeld in combinatie met een sweater of een stoerdere stof, zoals jeans.

 

Historisch gezien gaan pailletten terug tot in het Oude Egypte, met niemand minder dan farao Toetanchamon, die ze maar al te graag liet borduren op zijn koninklijke dracht. Vaak ging het ook om muntstukken die op kledij werden aangebracht. Door ze goed zichtbaar te houden, werden ze gevrijwaard van diefstal. Althans, zo dacht men erover in de oudheid. Ergens is die associatie met rijkdom en weelde blijven hangen, denk daarbij aan de excentrieke jaren ‘80, met Michael Jackson als ultiem boegbeeld. De King of Pop had een voorliefde voor fonkelende afwerkingen, of zelfs handschoenen met Swarovski-kristallen of de iconische zilveren sokken, bekend uit de ‘Billie Jean’-clip. Sequins zijn er altijd al geweest om een vleugje extravaganza toe voegen aan een outfit, en die trend is nu meer dan ooit van kracht.

 
Glamoureus en casual

Tenzij je er écht niet van houdt om op te vallen, komt iedereen weg met pailletten. Ze zijn dan ook niet toevallig een van mijn persoonlijke favorieten, ik hou namelijk van de manier waarop ze een outfit een glamoureuze finishing touch kunnen geven. Het zijn letterlijk blikvangers, wat ook inhoudt dat ze de aandacht kunnen trekken naar plaatsen die je misschien net niet wil accentueren. Doorgaans komen ze het best tot hun recht in combinatie met neutrale kledingstukken. Ook altijd leuk: laat ze contrasteren met een klassieker zoals een blazer. Zo verkrijg je een verrassende én draagbare outfit. Voor een casual, moderne look combineer je het best met een fris wit T-shirt, sneakers of jeanshemd. Dit sluit ook perfect aan bij de huidige trend om kleur te bekennen, en in dit geval mag je dat ook heel letterlijk opvatten. So don’t stop till you get enough.

 

Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84