Image
09/01/2017

Belgisch en wereldkampioen veldrijden Wout Van Aert


Niets dan lof voor Wout Van Aert, die gisteren zichzelf opvolgde als Belgisch kampioen. Noem hem gerust de koning van de cross, of de vorst der veldrijders als je wil, maar als je ‘m spreekt, blijkt hij toch gewoon Wout, een sympathieke 22-jarige gast uit Herentals.

"Ik zou wel wat vaker willen uitgaan, maar met de cross zit dat er niet in."
 
GUIDO: Ik las dat je in het middelbaar wetenschappen-wiskunde hebt gevolgd. Welk plan had je voor ogen voor je voltijds renner werd?
Wout: Ik heb nog anderhalf jaar informatica gestudeerd aan Thomas More Hogeschool in Geel voor ik mij volledig toelegde op het fietsen. Maar ik was geen typische student. Op kot gaan heeft mij bijvoorbeeld nooit veel gezegd en studentendopen zijn ook niets voor mij. Mijn vriendin, die net afgestudeerd is in de Rechten, genoot wel van het echte studentenleven. Al ging ze opvallend minder met vriendinnen mee uit toen we een koppel waren, om mij ’s anderendaags te kunnen steunen op de cross. Ik apprecieer dat wel. Pas op, ik zou wel eens meer willen uitgaan met vrienden, maar met de cross zit dat er niet in.
GUIDO: Ga je dan nooit eentje drinken na de wedstrijd, om je overwinning te vieren?
Wout: ’t Is algauw zeven uur tegen dat de interviews en zo erop zitten, en dan moeten we nog de benen losrijden op de rollen, of er volgt nog een massage. Meestal zijn de dagen van de koers dus zo lang dat ik ’s avonds echt doodop ben, en na zo’n inspanning slaap ik sowieso al slecht.
GUIDO: Eerst afzien als een beest en dan nog niet kunnen slapen ook.
Wout: Goh ja, zoveel compassie moet je niet hebben hoor. (lacht) Zelf heb ik vooral bewondering voor sporters die telkens de grenzen van hun eigen kunnen moeten aftasten, en erover gaan. Wielrenners, atleten… Die mannen verdienen pas respect.
 
Berichtjes op Facebook
 
GUIDO: Over wielrennen gesproken, dat ging je goed af deze zomer.
Wout: Ik ben de ploeg dankbaar dat ik in de zomer een mooi programma kan rijden op de weg, maar veldrijden heb ik toch altijd nog net iets leuker gevonden. Ik ben beginnen te crossen op mijn acht. Met een zwart fietske. (denkt na) Een stalen kader, aluminium velgen, versnellingen aan het uiteinde van het stuur… oldschool. (lacht) En toch moet ik toegeven dat ik het tegen het einde van het crossseizoen wel efkes gehad heb. Dan zet ik mijn fiets aan de kant en neem ik een maand vakantie. Vorig jaar studeerde mijn vriendin nog, dan zat er niet meer in dan enkele korte citytripjes, maar dit jaar gaan we wat langer weg. Eens gaan skiën misschien, of een zwembadvakantie. Of misschien allebei.
GUIDO: Ik kan me voorstellen dat jouw vriendin het ook wel leuk vindt om jou eens niet te moeten delen. Krijg je veel fanmail trouwens?
Wout: Op sociale media krijg ik geregeld berichtjes, ja. Velen vragen of ik een gesigneerd postkaartje kan opsturen. Dat doe ik meestal wel. Anderen vragen een truitje, maar die groeien niet op onze rug, dus dat is moeilijker. Nu en dan proberen ze me te overtuigen om eens langs te komen op een feestje van een fan, als special act, maar daar moet ik toch voor passen.
GUIDO: Beantwoord jij alle berichtjes?
Wout: Nee, het zijn er te veel, maar ik vind het leuk om ze te lezen. De fanpagina op Facebook onderhoud ik samen met de pr-verantwoordelijke van de ploeg, mijn Twitteraccount beheer ik wel zelf.
GUIDO: En die uitgebreide wedstrijdverslagen op de website?
Wout: O, da’s niets voor mij hoor. Ieder zijn vak. (lacht)
(SVR)

foto: Nico Dick

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Welk platform check jij 't meest?

 Facebook
 Instagram
 Tiktok
 Snapchat
 Een ander

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84