Image
08/02/2017

American Honey

De Britse regisseuse en actrice Andrea Arnold won in 2004 de Oscar voor de beste kortfilm. Dat gaf haar carrière een boost, met broeierige langspeelfilms als Red Road en Fish Tank als oogstrelend gevolg. Voor American Honey trok Arnold voor het eerst met haar camera naar de Verenigde Staten.
Ze pikte jonge, onervaren acteurs op van straat of van het strand, en mobiliseerde hen voor een roadmovie zoals we er nog nooit een hadden gezien. De jongeren trekken door de Midwest om er deur-aan-deur abonnementen op magazines te verkopen, een Amerikaans fenomeen dat bekendstaat als magazine crews en een marginaal jongerenpubliek aantrekt. Arnold voegde een paar professionele acteurs toe aan de onbekende cast (Shia Labeouf en Riley Keough) en samen trokken ze westwaarts. De hoofdrol is voor de twintigjarige Texaanse schoonheid Sasha Lane, die werd gecast toen ze in Florida op spring break was. Arnold stalkt Sasha genadeloos met de camera, en dat is verbluffend mooi. Onderhuidse spanning, zin voor avontuur, romantische drang naar het onbekende, jeugdige onbezonnenheid, ontluikende erotiek en hypnotiserende, bijna Lynchiaanse Americana, het zit er allemaal in, voortgestuwd door een pompende soundtrack van lome hiphop en een enkel likje country. American Honey duurt 163 minuten. Die zijn voorbijgevlogen.

(HDP)

Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Het lekkerste ijsje ter wereld is

 een waterijsje
 een magnum met hazelnoten
 een cornetto
 vers schepijs
 sorbet-ijs
 ik ben een creep en lust geen ijsjes

Job in the picture

Hogeschool VIVES bouwt eerste Vlaamse leefcampus

In Brugge wordt druk gebouwd aan The Crown, de eerste Vlaamse leefcampus, een initiatief van Hogeschool [...]

04/05/2022

Vrouwen brengen leven in de brouwerij

Dat enkel mannen bier drinken, is uiteraard onzin. Maar het blijft niet enkel bij drinken, vrouwen kunnen [...]

30/04/2022

KdG-studenten krijgen les van Sportpaleis-CEO

Jan Van Esbroeck, de grote baas van het Sportpaleis, gaf de aftrap van het VLAJO-initiatief ‘Ondernemers [...]

24/04/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84