Image
01/03/2017

My First Highway

De zestienjarige Benjamin trekt zoals elke zomer met zijn ouders op vakantie naar een camping in Spanje. Daar verveelt hij zich te pletter, zoals het een puber betaamt, tot hij in de lokale supermarkt een meisje van zijn leeftijd leert kennen.
Het klikt tussen die twee, ze gaan balorig gedrag vertonen en een en ander loopt stevig uit de hand. Oké, laten we maar meteen beginnen met het slechte nieuws: in zijn debuutfilm doet de Vlaamse regisseur Kevin Meul (eerder draaide hij enkele clips voor Das Pop) zowat alles fout wat Fien Troch in Home - ook een film over ontsporende pubers - juist deed. De psychologie van de jonge gasten klopt langs geen kanten, er is geen zichtbare chemie tussen de twee jonge acteurs en het verhaal wordt al snel stuurloos en zinledig. Bovendien schort er visueel ook wat: de campingscènes zijn op locatie gedraaid in Spanje, wat de juiste sfeer geeft, maar dan volgt er een nachtelijke joyridingscène die overduidelijk ergens op een typisch Belgische autosnelweg is opgenomen. Klungelig en middelmatig dus. Het enige wat ons kon bekoren in My First Highway, is de slimme manier waarop Meul de volwassenen in de film naar de achtergrond dwingt door ze uit focus en zonder hoofd te kadreren. Goed gedaan, maar het kan de film als geheel allerminst redden.

(HDP)

Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Het lekkerste ijsje ter wereld is

 een waterijsje
 een magnum met hazelnoten
 een cornetto
 vers schepijs
 sorbet-ijs
 ik ben een creep en lust geen ijsjes

Job in the picture

Hogeschool VIVES bouwt eerste Vlaamse leefcampus

In Brugge wordt druk gebouwd aan The Crown, de eerste Vlaamse leefcampus, een initiatief van Hogeschool [...]

04/05/2022

Vrouwen brengen leven in de brouwerij

Dat enkel mannen bier drinken, is uiteraard onzin. Maar het blijft niet enkel bij drinken, vrouwen kunnen [...]

30/04/2022

KdG-studenten krijgen les van Sportpaleis-CEO

Jan Van Esbroeck, de grote baas van het Sportpaleis, gaf de aftrap van het VLAJO-initiatief ‘Ondernemers [...]

24/04/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84