Image
24/06/2017

Zes zomertrips voor jouw studentenbudget


 • Avonturiers, voor jullie hebben we een topper in petto: een tweedaagse kajaktrip langs de kustlijn van ongerept Schotland, met kampeerovernachting. (foto bovenaan) Genieten van fauna en flora, de stilte, de mooie vergezichten… Onvergetelijk. De tweedaagse kost 224 euro per persoon inclusief maaltijden en uitrusting. Wie zo’n overnachting niet ziet zitten, kan ook gaan voor een korter programma. Info op www.rockhopperscotland.co.uk
 • Railtrippen langs de historische plaatsen in Roemenië kan spotgoedkoop, bekijk de prijzen maar eens op cfr.ro. Je vliegt eerst voor 55 euro met WizzAir van Brussel naar de universiteitsstad Cluj-Nampoca, waar je tal van bars en clubs vindt met goedkope frisse pinten, maar ook onder andere een prachtige kunstgalerij. Voor een overnachting in de lokale jeugdherberg betaal je amper 13 euro. Kruip er maar (relatief) vroeg in, want ’s anderendaags kan je nog de ommuurde stad Sighisoara bezoeken voor je via Sibiu, een stad die cultuur ademt, terug naar de luchthaven spoort.
 • Je kent Boedapest waarschijnlijk vooral van het muziekfestival Sziget, maar de Hongaarse hoofdstad heeft veel meer te bieden: de pubs die in een historisch kader huizen, maar waar je evengoed in de verborgen tuin kan luieren (Szimpla bijvoorbeeld), waarna je ‘afzakt’ naar de rooftop bar Corvin, die in de streek gekend is om de reggae- en dubstepfeestjes. Overdag moet je in de buurt van Andrássy út zijn, waar de meeste highlights gelegen zijn.
 • In Hamburg varen de boten tot middernacht over de Elbe, om je zo voor luttele euro’s in stijl naar de vele clubs te brengen die aan de waterkant liggen (www.funkypyussyclub.de, www.pudel.com). Plan zeker een bezoek aan de Kunstverein galerij, en als je genoeg hebt van de fancy rode wijn daar, ben je in tien minuutjes tijd geïnstalleerd aan de Strand Pauli Club, waar je je tenen in echt zand steekt terwijl je van een heerlijke Caraïbische cocktail nipt. Vergeet niet het Miniatur Wunderland te bezoeken, studenten mogen er binnen voor amper 9 euro. Voor een bed in de A&O Hostels betaal je amper 16 euro per nacht.
 • Vergeet de hoofdstad, in Macedonië moet je aan het Ohrid meer zijn, enkele uren van Skopje verwijderd. Unesco werelderfgoed, en absoluut de moeite waard. Een dubbelbed in Villa Old Town kost je amper 20 euro per nacht.
 • Voor zon, zee, strand en surfdudes en -babes moet je in Bude zijn, aan de noordkust van het Britse Cornwall. Zelf eens op een plank proberen staan? Op een halve dag les heb je de theorie onder de knie, en dat kost je nog geen 30 euro. Als je genoeg zeewater geproefd hebt, kan je genieten van een wandeling langs de kliffen, die bij zonsondergang prachtig verkleuren. Bovenop die kliffen kan je trouwens lekker eten en relaxen in de veranda bij bistro Life’s a Beach (www.lifesabeach.info). Voor een overnachting in een stevige tent betaal je amper 10 euro per nacht. Trek gerust zuidwaarts en houd halt bij Crackington Haven om de majestueuze kliffen te bewonderen voor je naar Boscastle gaat, een pittoresk stadje waar het gezellig vertoeven is.

Meer reisinspiratie vind je hier 

Bron: The Guardian

 

Comment

 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

 • Slider
 • Slider

Student ontwikkelt software die gebarentaal vertaalt

Door de automatisch gegenereerde teksten van ChatGPT en de door kunstmatige intelligentie samengestelde [...]

23/08/2023

Vlaamse student maakt businessplan voor cannabishandel

Een economiestudent uit De Panne werd onlangs veroordeeld tot zes maanden met uitstel voor drugshandel. [...]

17/08/2023

Studente architectuur wint achtste Inclu-Scriptieprijs

Studente architectuur Emma Nuyts (23) heeft de achtste Inclu-Scriptieprijs gewonnen in Gent. In haar [...]

16/08/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84