Image
28/03/2017

Waarom je die rare groene chips beter niet opeet


Iedereen heeft ze wel al eens gezien, die kleine groene chips in het zakje. Als kind vermeed je die zeker, maar nu schrans je ze gewoon mee op.
Je zou denken dat het gewoon een onrijpe aardappel was, maar nu blijken die groene chips bepaalde chemicaliën te bevatten. In een nieuw programma op Britse zender Channel 4, Food Unwrapped, blijkt dat de groene chips chlorofyl bevatten, een stof waardoor aardappels groen kleuren. Klinkt onschuldig, maar in chlorofyl kan de giftige stof solaline zitten. Deze stof kan misselijkheid, diarree, hartritmestoornissen en zelfs verlamming veroorzaken. In ernstige gevallen kan je zelfs sterven, maar dat gebeurt enkel als je de stof in grote dosissen inneemt. Van één groen chipje zal je niet sterven, dus je hoeft nog niet meteen al je zakken chips in de vuilbak te gooien.



Afbeelding: Shutterstock
 


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Studente verkozen tot beste Junior Champagne Sommelier

Op de voorbije Horeca Expo in Gent won studente Kato Van Dijck de prijs van beste Junior Champagne Sommelier. [...]

13/04/2023

Hogeschool Gent lanceert AI-opleiding voor marketeers

Sinds januari biedt het Opleidingscentrum Marketing van Hogeschool Gent een nieuwe opleiding aan over [...]

10/04/2023

Deze vier filmstudenten krijgen een VAF Wildcard

Op het voorbije Kortfilmfestival Leuven zijn door het Vlaams Audiovisueel Fonds voor de 18de keer de [...]

05/04/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84