Image
02/09/2017

48 uur in ... ROTTERDAM


Dag 1
 
voormiddag * Ah, Rotterdam, de stad met ontelbare architecturale hoogstandjes. Het begint al met het prachtige station Rotterdam-Centraal. Vanaf dit punt kun je langs het water richting het centrum wandelen. Je passeert meteen ook kunstwerken van de internationale beeldenroute van Rotterdam. Er zijn er 17 in totaal, waaronder werken van Rodin, Shapiro en Mastroianni.
 
middag * Neem de watertaxi tot aan Hotel Amerika. Je staat hier aan de andere kant van het water en dat staat garant voor een fotowaardige panorama, met onder andere de Erasmusbrug. Bij dit hotel vertrokken vroeger duizenden mensen naar Noord-Amerika, hopend op een beter leven. Hotel Amerika is nu een fantastisch nostalgische plek waar gasten kunnen overnachten, eten en drinken.
 
namiddag * Tijd voor wat cultuur. Rotterdam heeft een museumpark dat vijf musea bij elkaar brengt: het Museum Boijmans van Beuningen, het Natuurhistorisch museum, de Kunsthal, het Chabotmuseum en Nederlands Architectuur Instituut. Nu nog kunnen kiezen welke je bezoekt.
 
* Zoek de hogere sferen op in Rotterdam, maar niet in de coffeeshop, sloebers. De Euromast is de hoogste uitkijktoren van Nederland en biedt je op 185 meter hoogte een waanzinnig uitzicht over Rotterdam. Wat budget over? Je kan hier ook slapen en eten.
 
avond * Aan het gezellige water in de buurt van de Oude Haven vind je gezellige restaurants waar je je volledige avond zal willen vertoeven. s’ Avonds komt de haven helemaal tot leven dus reserveer best een tafel op voorhand.
 
nacht * Nog een stappie zetten? Ga underground in de technoclub Toffler, dat zich in een oude metrotunnel bevindt. Of blijf juist heel ver boven de grond en ga naar een rooftopbar als The Suïcide Club, lekker fancy!
 
 
Dag 2
 
voormiddag * Op de markt aan het Binnenrotteplein kan je uren snuisteren.
Met ruim 400 kramen is dit de grootste markt van Nederland. Je loopt langs standjes met sieraden, etenswaren, kleding en muziek. Je scoort er misschien ook een nieuw meubelstuk, want antiek vind je er ook.
 
middag * Het Diergaarde Blijdorp mag je de best bezochte attractie van Rotterdam noemen. In deze 150 jaar oude dierentuin maak je een mini-wereldreis van de Afrikaanse savanne naar de Aziatische regenwouden tot de Himalaya.
 
namiddag * Na een lekkere kroket uit de muur is het tijd om wat te shoppen. De Koopgoot is een unieke half-ondergrondse winkelstraat met veel bekende en minder bekende ketens. Voor elk wat wils.
 
* In de spectaculaire Markthal kun je proeven, kijken, drinken, wonen en vooral het gebouw bewonderen. In de boog zijn er 228 appartementen en ongeveer 100 verkoopstanden. Een aangename chaos van prikkels! Loop een beetje verder zeker ook eens onder de kubuswoningen.
 
avond * Slenter eens door de Witte de Withstraat. Deze sfeervolle straat staat bekend om zijn vele artistieke cafés, unieke winkeltjes en kunstgalerijen. Een liefhebber van lekker eten komt hier zeker ook aan z’n trekken in de talloze restaurants. Bagels, burgers, Indonesisch,... voor ieders portemonnee! Zo is je maag gevuld voor de terugreis.
 
 

Foto: Shutterstock

Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84