Image
14/04/2017

Style by EMMA*: Hemden - van formeel tot casual

Styling experte, blogster & fashionista pur sang Emma Gelaude signaleert voor GUIDO de hotste trends en vertaalt ze in inspirerende outfits, handige tips & tricks en absolute must-haves
 

Een mooi hemd is een onmisbaar element in onze garderobe. Van getailleerde modellen met een klassieke strik over losvallend en casual tot ultramodern met cut-outs op de schouders.

 

Door zijn zakelijke connotatie is het een aangewezen kledingstuk in een formele omgeving, denk aan de bank- of verzekeringswereld, of voor die gelegenheden waar de professionele look tot het verwachtingspatroon behoort, zoals een sollicitatie of een examen. Vlot gedragen op een boyfriend jeans bijvoorbeeld, kan een oversized hemd net een perfecte alledaagse outfit opleveren. Het is maar hoe je het combineert en welk type hemdje je uit de rekken haalt. Kleine details zoals een geraffineerde strik, subtiele ruches of lichte pofmouwen kunnen van dit doorgaans conventionele schooljufitem bovendien een interessanter, hedendaagser en vooral mooier geheel maken.

 
Ruffles

Ga voor trendy met meer opvallende accenten zoals een felle kleur, een opmerkelijke snit of een ander in het oog springend element. Details op de mouwen zoals ruffles zijn dé absolute hit dit seizoen. Een andere manier om snel een uniek resultaat te creëren is je geprinte blouse combineren op een ander patroon en enkel je kleuren afstemmen. Of vice versa.

Hemden zijn ook een uitzondering als het op maten aankomt. Anders dan bijvoorbeeld broeken, koop je hemden in de maat die het meest aansluit bij je persoonlijke stijl. Heb je een 38, kan je perfect voor dezelfde maat of een 42 gaan. Wat je zelf het leukste vindt. Let wel, dit geldt voornamelijk voor vrouwen en een maat kleiner nemen is natuurlijk nooit een optie.

Ik zou iedereen dus aanraden te investeren in een paar mooie, moderne hemden als basisstuk. Ze charmeren altijd en lichten je gezicht stralend op als je bijvoorbeeld een zwart ensemble hebt geselecteerd. En ze geven je instant een meer serieuze look. Wat ook een dankbaar gegeven is natuurlijk in een professioneel of academisch kader.

 

Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84