Image
20/04/2017

Duke 1: Modder en Bloed (Le Lombard)

Meer dan tien jaar geleden gingen we striptekenaar Hermann interviewen in Brussel. De plaats van afspraak was het appartement van zijn zoon Yves, die toen al scenario's schreef voor zijn pa, onder de naam Yves H.
Tot onze verwondering begonnen vader en zoon Huppen (want daarvoor staat die H) tijdens het interview te kibbelen zoals vaders en zoons dat plegen te doen. Hermann wou gerust one-shots tekenen op scenario van zijn zoon om hem een duwtje in de rug te geven, maar hij vermaande Yves, alsof wij helemaal niet in de kamer aanwezig waren: "Zoon, het wordt wel stilaan tijd dat je aan een eigen stripreeks begint. Schrijven waar je zin in hebt, dat is allemaal goed en wel, maar je moet ook je brood verdienen, vergeet dat niet." Wij kregen binnenpretjes, en Yves was zichtbaar geïrriteerd door het standje van zijn pa terwijl de dictafoon alles opnam. Maar kijk, al die jaren later is het er alsnog van gekomen. 'Duke' belooft een hardboiled westernserie te worden met potentieel. Hermann (78) kan het nog steeds, en we vertrouwen erop dat hij het tekenwerk binnenkort met plezier zal doorgeven aan jonger talent. Zodat Yves zijn brood kan verdienen, weet je wel?
 
(HDP)

Comment

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84