Image
15/04/2017

Blijkbaar moeten we zout in onze koffie doen en geen suiker


Er gaat niets boven dat eerste, hemelse slokje koffie van de dag. Sommigen voegen suiker toe aan hun kopje zwart goud, anderen melk. Een studie van het wetenschappelijke tijdschrift Nature wijst nu uit dat je best een snufje zout toevoegt om de bitterheid van koffie te onderdrukken. De natriumionen van zout verbeteren zo de smaak van je kopje. Raar maar waar: hetzelfde geldt ook voor wijn. Als je een fles (of laten we eerlijk zijn, een karton) goedkope wijn koopt en je strooit wat zout in je glas, dan smaakt je wijntje stukken beter. Zie vanavond en morgenochtend als de perfecte kans om de proef op de som te nemen. 

Foto: Shutterstock
  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

VEK runt voorlopig pop-upcafé in Gentse Overpoort

De Vlaamse Economische Kring in Gent heeft al langer dan vandaag een eigen fakbar: de Yucca aan het Kramersplein. [...]

25/02/2022

Ook nijlpaarden kunnen corona oplopen

De nijlpaarden Imani en Hermien, bewoners van de Antwerpse ZOO, hebben positief getest op het coronavirus. [...]

24/02/2022

Selfcare als nieuw vak op school?

Veel jongeren krijgen te maken met angststoornissen, eetstoornissen, mentale problemen, enzovoort. Een [...]

18/02/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84