Image
15/04/2017

Blijkbaar moeten we zout in onze koffie doen en geen suiker


Er gaat niets boven dat eerste, hemelse slokje koffie van de dag. Sommigen voegen suiker toe aan hun kopje zwart goud, anderen melk. Een studie van het wetenschappelijke tijdschrift Nature wijst nu uit dat je best een snufje zout toevoegt om de bitterheid van koffie te onderdrukken. De natriumionen van zout verbeteren zo de smaak van je kopje. Raar maar waar: hetzelfde geldt ook voor wijn. Als je een fles (of laten we eerlijk zijn, een karton) goedkope wijn koopt en je strooit wat zout in je glas, dan smaakt je wijntje stukken beter. Zie vanavond en morgenochtend als de perfecte kans om de proef op de som te nemen. 

Foto: Shutterstock
  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Monitor huisvesting: het grote kotonderzoek

Over het algemeen zijn studenten vrij tevreden over hun ervaringen op kot. Dat blijkt uit een onderzoek [...]

18/06/2024

Alles wat je moet weten over gsm-gebruik achter het stuur

Acht procent van de dodelijke auto-ongevallen in België komt door het gebruik van een gsm tijdens het [...]

17/06/2024

Steeds meer jongeren in België zijn brildragend: dit is waarom

De laatste decennia valt een sterke stijging waar te nemen in het aantal brildragende jongeren. De verklaring [...]

13/06/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84