Image
15/04/2017

Blijkbaar moeten we zout in onze koffie doen en geen suiker


Er gaat niets boven dat eerste, hemelse slokje koffie van de dag. Sommigen voegen suiker toe aan hun kopje zwart goud, anderen melk. Een studie van het wetenschappelijke tijdschrift Nature wijst nu uit dat je best een snufje zout toevoegt om de bitterheid van koffie te onderdrukken. De natriumionen van zout verbeteren zo de smaak van je kopje. Raar maar waar: hetzelfde geldt ook voor wijn. Als je een fles (of laten we eerlijk zijn, een karton) goedkope wijn koopt en je strooit wat zout in je glas, dan smaakt je wijntje stukken beter. Zie vanavond en morgenochtend als de perfecte kans om de proef op de som te nemen. 

Foto: Shutterstock
  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Scholieren gamend aan het werk in Europa

Scholieren van het Busleyden Atheneum mochten in primeur kennismaken met het immersief spel Europe at [...]

05/09/2023

Student vindt bewijs voor epische zondvloed

Een dikke vijf miljoen jaar geleden liet een mega-overstroming de Middellandse Zee vollopen. De zeespiegel [...]

30/08/2023

NASA biedt studenten 17.000 dollar om te helpen bij maanmissie

Midden in de voorbereidingen voor de Artemis-maanmissie heeft NASA Amerikaanse studenten om hulp gevraagd [...]

24/08/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84