Image
27/04/2017

Welkom in WARSCHAU

Bijna zomer! Twijfel je nog welke stad je dit jaar wilt verkennen? Warschau wacht op je. We geven je 7 goede redenen om te kiezen voor de hippe Poolse hoofdstad. 
 
Je kan er gratis naartoe! Daarvoor moet je alleen meedoen aan deze wedstrijd. Wie weet vlieg je met zijn tweetjes gratis naar Polen met LOT Polish Airlines, overnacht je in een vijfsterrenhotel en krijg je van de stad Warschau ook nog eens een rondleiding en een diner aangeboden! Gewoon meedoen dus. Lees er alles over op de website van de Poolse Organisatie voor Toerisme in Brussel: www.polen.travel

Warschau is makkelijk bereikbaar. Niet gewonnen? Niet getreurd, want LOT Polish Airlines vliegt drie keer per dag rechtstreeks tussen Brussel en Warschau. Een ticket koop je al vanaf 95 euro heen en terug. Boeken kan op www.lot.com.

Warschau ontvangt je met open armen. De website www.warsawtour.pl geeft je een overzichtelijke uitleg over hotels, bezienswaardigheden, geschiedenis, restaurants, industrieel erfgoed,…. Heerlijk helder en praktisch! Ter plaatse gebruik je de app (apps.warsawtour.pl). Warschau heeft goed en betaalbaar openbaar vervoer of je kan de stad op een VETURILO-stadsfiets verkennen.


Warschau bruist en borrelt. Vanaf de lente is er elk weekend wel ergens een festival, een reeks concerten, tentoonstellingen of een ander spektakel te beleven. Elke zondag kan je een gratis openluchtconcert van Chopin meepikken in het Łazienki Park.
 


 

Altijd iets te doen in Warschau, zelfs als het regent. Met de Warsaw Pass bezoek je de hotspots van de stad gratis of met korting. Je vindt alle musea en bezienswaardigheden op www.warsawpass.com. Zijn musea niet je ding, dan kan je gaan shoppen, naar de film, of je trekt wat tijd uit voor ateliers van designers en trendy cafeetjes. Of wat dacht je van Escape Room en de pure vintage van Fotoplastikon?

Ontspan aan de rivier Wisła. Je kan heerlijk wandelen langs de Wisla. Doe je dat op de rechteroever, dan zit je tussen de stranden en een stuk ongerepte natuur. Op de linkeroever slenter je langs de boulevards en de moderne gebouwen: de roeste kubus van het wetenschapscentrum Kopernik, de prachtige daktuin van de gebouwen van de Universiteitsbibliotheek, de tuinen van het Koninklijk Kasteel, het fonteinpark met sound & light shows of het gloednieuwe en voorlopig nog spierwitte blok van het Muzeum van Moderne Kunst: Muzeum aan de Wisla.

Lekker eten! Er zijn een paar restaurants met Michelinsterren in Warschau, maar daarnaast is het aanbod groot: je kunt uitgebreid traditioneel gaan tafelen of een heerlijke rappe hap eten in een bar. Probeer zeker ook een markt te doen en haal er typische Poolse producten voor je ontbijt. Of spring eens binnen in de Hala Koszyki, ooit een mandenmarkt maar nu een overdekte, trendy food hall. En voor de dorstigen: Warschau barst van de cafés en koffiebars.

 

Wil je je trip naar Warschau plannen en ben je nog op zoek naar een paar tips: dat kan via info.be@pot.gov.pl of op het Pools Informatiebureau voor Toerisme, Renaissancelaan 20, 1000 Brussel, of bel ons op: 02 740 06 20. Welkom!Foto bovenaan: Shutterstock


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Meer buitenlandse studenten blijven in België om te werken

Buitenlandse studenten blijven na het afronden van hun studies vaker in België. Dat zegt Nicole de Moor, [...]

14/05/2024

Odisee-hogeschool ziet aantal tweede semester-starters met 65% stijgen

Het aantal studenten dat aan de Odisee-hogeschool in het tweede semester start, is met 65 procent gestegen [...]

13/05/2024

Jongeren in Menen kunnen aangeven waar ze zich onveilig voelen

De stad Menen wil plaatsen waar jongeren zich onveilig voelen in kaart brengen. Hoe? Door QR-codes [...]

12/05/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84