Image
27/04/2017

De Orde 1: Tannhauser (Casterman)

De Orde is een bestseller van de hand van de Britse auteur Tim Willocks. De Fransman Benjamin Legrand, die vooral in de jaren tachtig furore maakte als scenarist van inmiddels klassiek geworden stripromans als De Kakkerlakkenkiller (met Tardi), schreef het scenario voor deze vierdelige stripbewerking. 
Verwonderlijk is dat niet, want Legrand is al jaren de vaste Franse vertaler van de romans van Willocks. Helaas heeft hij daardoor niet genoeg afstand kunnen nemen van het bronmateriaal. Het eerste deel Tannhauser kreunt onder loodzware lappen tekst en een overdosis informatie. Tekenaar Luc Jacamon, die je kent van De Killer, doet zijn uiterste best om op zijn bekende flamboyante wijze deze historische strip over machtsintriges rond de Middellandse Zee in de zeventiende eeuw te illustreren, maar hij krijgt er geen leven in. Op de koop toe is deze strip 80 pagina's dik, wat waar voor je geld betekent, maar de leeservaring er niet verteerbaarder op maakt. Voer voor doorzetters.
 
(HDP)

Comment

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84