Image
15/05/2017

Testen: de vijf beste gratis schoolapps


Kan jij wat extra hulp gebruiken om al jouw schooltaken klaar te krijgen? Heb je nood aan een hulpmiddeltje om jouw concentratie te houden tijdens de blok? Moderne technologie to the rescue! Rep je naar de appstore en download deze apps waarmee jouw schoolresultaten de hoogte inschieten.
 
Dropbox (iOS en Android)
Al jouw bestanden staan sowieso op een veilige plaats in Dropbox. Het is een app die al jouw documenten opslaat zodat je ze op elke computer of smartphone kunt bereiken. Documenten delen met je klasgenoten wordt zo een makkie! De app slaat tot 2 GB aan bestanden op, maar als dat te weinig is koop je gewoon extra geheugen bij.

Be Focused  (iOS)
Last van een tekort aan concentratie en een teveel aan pauzes? Met deze app verlies je nooit meer jouw focus. Eerst stel je in hoe lang je wilt werken en de app telt af tot jouw volgende pauze. Vul ook steeds de naam van het vak in waar me mee bezig was, zo houd je een goed overzicht. De app slaat alles netjes op en maakt daar een handig overzicht van.

The Homework App (iOS)
De naam zegt het al: dit is de ideale app om jouw huiswerk te maken. Neen, de app doet het werk niet voor jou, maar hij helpt je er wel uitstekend bij. The Homework App is een soort agenda waarin je jouw taken invult. Zo zie je altijd wat in de planning staat. De app stuurt herinneringen wanneer je aan het werk moet. Ideaal om een overzicht van jouw taken te houden en dat extra zetje te krijgen om aan je bureau te schuiven.

Dragon Dictation (iOS)
Vermoeide vingers of gewoonweg geen held in notities nemen? Neem gewoon alles op met de Dragon Dictation-app en hij zet alles om in geschreven tekst. Superhandig om de lessen mee te volgen en het is zo’n 5 keer sneller dan typen.

Brainscape (iOS)
Kaartjes zijn een leuke én snelle manier om je leerstof in te studeren, maar het is nog effectiever als je die kaartjes gewoon digitaal kunt maken. Met Brainscape voer je al jouw vragen met antwoorden in en de app vuurt alle vragen op jou af tot alles in je hoofd zit. Studeren is zo een pak leuker en je verdubbelt er bovendien jouw leersnelheid mee!

Foto: Shutterstock

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Laat jij je vaccineren tegen corona?

 Absoluut
 Ik denk het wel
 Ik twijfel
 Ik denk het niet
 Absoluut niet

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84