Image
21/12/2019

Handige studeerhacks die je door de blok helpen


Iedereen kan wel een schouderklopje tijdens de blok gebruiken. Wij geven je een virtuele schouderklop én enkele handige studeertips om je met glans door deze donkere periode te loodsen. Hups!

Schrijf je samenvattingen in kleur 
Kleuren helpen je herinneren en associëren. En het is mooi om naar te kijken. Je leert trouwens effectiever als je dingen schrijft en niet typt. Ditch de laptop! 

Neem pauze in een andere ruimte
Pauzes nemen doe je best ver weg van jouw bureau. Cliché, cliché, maar een ommetje doorheen de stad of jouw tuintje doet wonderen en verfrist je hoofd. 


via GIPHY

Blokkeer je afleidingen. Letterlijk.
Ben je écht geen gedisciplineerd beest en is Facebook het enige boek dat je lang boeit, blokkeer dan via SelfControl de afleidende websites voor een bepaalde tijd. 

Download andere studeerapps
Hier vind je een lijstje van door ons goedgekeurde studeerapplicaties.

Kauwen maar!
Studies tonen aan dat kauwgom je concentratie en je focus verhoogt. Sla dus maar een lading bubblegum, mentos en sportlifes in. 


via GIPHY

Dump die nachtjes door
Het brein heeft slaap nodig om nieuw geheugen vrij te maken! Voel je dus niet schuldig als je onder het wol kruipt, het examen lukt sowieso beter. 


via GIPHY

Treat yo’self
Beloon jezelf na een examen of een super-moeilijk hoofdstuk met een ijsje of een cupcake. En een dutje. Dan heb je iets om naar uit te kijken en studeer je beter!

via GIPHY

Professor YouTube
Op de videowebsite vind je veel kanalen met filmpjes die abstracte, economische en geschiedkundige begrippen goed uitleggen. CrashCourse is bijvoorbeeld zo’n kanaal.

Laat van je horen
Lees je notities voor aan jezelf of neem ze op en laat ze afspelen. Woorden horen in plaats van ze te lezen versterkt de herinnering ervan en je onthoudt meer.


via GIPHY

Hou van je studiemethode
Ben je een ochtendmens of een nachtuil? Studeer je liever alleen of in de bib? Met muziek in de oren of stil? Zoek jouw beste studiemethode en hou ervan.


via GIPHY

Koffie, koffie, koffie
Cafeïne helpt je brein met alert zijn, maar dat betekent niet dat je sloten koffie moet gaan drinken. Kleine koffiepauzes zijn veel beter.


via GIPHY

Foto: Shutterstock
 

Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84