IJSTIJD: receptjes om vingers bij af te likken
Frozen yoghurt
Nodig: 700 g Griekse yoghurt, 2 el fijne suiker, 1 tl vanille-extract
- Meng de yoghurt, de suiker en de vanille met elkaar.
- Lepel alles in een platte schaal.
- Zet de schaal in de diepvries en roer elke 45 minuten goed door. Na 2 uur is het yoghurtijs klaar.
- Garneer met M&M’s, stukjes fruit, brownie, stukjes chocolade…
Tip: een
froyo met een smaakje? Meng aardbeien of ander fruit door de ingrediënten voor de schaal de vriezer ingaat.
Ice pop met aardbei-watermeloen
Nodig voor ongeveer 10 ijsjes: 600 g watermeloen in stukjes, 200 gram aardbeien, wat citroensap, frisco-vormpjes
- Plaats alle ingrediënten in de blender.
- Laat mixen tot een smeuïg geheel.
- Giet het mengsel in frisco-vormpjes en zet 3-4 uur in de diepvries.
Tip: probeer ook de combinaties water-citroen, water-framboos-honing, mango-kokosmelk, Griekse yoghurt-bosbessen.
Mojito-granité
Nodig: 150 ml limoensap, 120 g suiker, 80 ml witte rum, een handje muntblaadjes
- Giet het limoensap, de suiker en de rum met 300 ml water in een pannetje en laat de suiker oplossen op een zacht vuur.
- Haal van het vuur, doe de munt erbij en mix fijn.
- Giet het mengsel in een bakje en laat het een uur opstijven in de diepvriezer. Roer er daarna om het half uur door met een vork, tot zich kleine kristalletjes vormen (duurt ongeveer 4 uur).
Serveertip: meng wat rietsuiker en zout in een kommetje, pers het sap van een limoen in een andere kommetje. Dompel daarna de rand van je cocktailglazen in het sap en daarna in de suiker-zoutmix. Werk af met een plukje munt.
Gezond Cookie Dough-ijs
Nodig: 2 bevroren bananen (in stukjes), 2 el havermout, 3 el pindakaas, 100 ml melk, 1 tl vanille-extract, pure chocolade in stukjes gehakt, een snufje zout
- Hak de havermout fijn in je blender.
- Voeg de bananen, pindakaas, het vanille-extract, de melk en een snufje zout toe.
- Laat het geheel mixen tot er een romig ijs ontstaat.
- Voeg de stukjes pure chocolade toe en roer goed door.
- Tast toe of laat nog wat afkoelen in de diepvries.
Extra coole toppings, euh tips
- Prop wat minimarshmallows in een leeg hoorntje voordat je er een bol opschept. Geen doorlopende druppels ijs op je hand en extra genot!
- Door met een scherp mes horizontaal door een Ben & Jerry’s beker te snijden, maak je plakjes ijs. Stop deze tussen twee koekjes of een doorgesneden brownie en je hebt een ijssandwich. Vergeet de verpakking niet te verwijderen.
- Spikkels zelf maken? Simpel: suiker, eiwit, vanille-extract en kleurstof te mengen. Verdeel dit mengsel in dunne lijntjes en laat het drogen. Als je de dag erna de lijntjes breekt, heb je een lekkere topping.
- Als je waterijsje te snel smelt, prik dan een leeg papieren cakevormpje door het stokje van het ijsje. Nooit meer plakkerig gedoe op je handen.
- Een gewoon hoorntje is saai, pimp het door de rand in gesmolten chocolade te doppen. Wist je trouwens dat Lotus speculaashoorntjes in de rekken legt? Dat initiatief kunnen wij wel smaken.
(AO)
foto:
Shutterstock