Image
04/06/2017

De snelste manier om jouw biertje af te koelen


Een warm biertje drinken gaat samen met een emotiemix van teleurstelling, walging en volharding. Of je jouw krat nu in de frigo vergeten plaatsen bent of er op een festival geen schaduwplekje ter beschikking is, warm bier is sowieso geen cadeau en een koude pint smaakt véél beter. Deze tip lost al jouw warme pint-problemen op, want volgens de wetenschap is er snelle en handige manier om jouw blik magisch fris te maken.
Wij noemen het de magie van zout.
 
  1. Vul een bak of emmer met water, een hoop ijsblokjes en enkele handjes keukenzout. Het zout zorgt voor een chemische reactie waardoor het koelproces versneld wordt.
  2. Dompel je blikken of flessen zo diep mogelijk en als de bak afsluitbaar is, sluit hem.
  3. Wacht vijf minuutjes.
  4. Schol!
Geloof je ons niet? Kijk dan maar naar dit filmpje want de bewijzen zijn er hoor, scepticus!

 
 
 
Foto: Shutterstock

 
 
  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

UHasselt opent gebouw voor revalidatiewetenschappen

De Universiteit Hasselt heeft een faculteitsgebouw revalidatiewetenschappen geopend op het wetenschapspark [...]

23/04/2024

Dendermonde opent Tejo-huis voor jongeren

Vorige week is er in een Dendermonde een Tejo-huis geopend. Dat is een huis waar jongeren tussen de 10 [...]

22/04/2024

Drinkgedrag verschilt bij jongeren op het platteland en in de stad

Vertonen alle jongeren hetzelfde drinkgedrag? Uit onderzoek van de jeugdbeweging KLJ blijkt van niet. [...]

21/04/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84