Image
25/06/2017

Lonely Planet: "10 Europese parels die je zeker gezien moet hebben"


Reisgids Lonely Planet heeft een 'must visit'-lijst opgesteld met tien Europese steden die dit jaar zeker een bezoekje waard zijn.

10: Le Havre (Frankrijk). Unesco Werelderfgoed sinds 2005. Het havenstadje was bijna volledig verwoest tijdens de oorlog, maar een Belgische architect zette het opnieuw op de kaart.

9: Pafos (Cyprus). Pafos biedt het beste van twee werelden. Enerzijds bars en de kustlijn, perfect om te ontspannen, anderzijds een oud gedeelte, met middeleeuwse baden en catacombes. 

8: Moldavië. Netjes gesandwicht tussen Roemeniën en Oekraïne. Even mooie landschappen en even smaakvolle wijntours als bij de buurlanden, maar dan zonder de Amerikaanse toeristen. 

7: Noord-Duitsland. Een gebied vol meren, rivieren en kustdorpen, en dus stranden in overvloed. Hamburg is een hoogtepunt, maar ook de Baltische steden die iets Oostelijker liggen zijn een bezoekje waard.

6: Alentejo (Portugal): De grootste regio van het land, met maar liefst een derde van de oppervlakte. De droge vlaktes, glooiende heuvels en tal van wijngaarden kunnen elke toerist bekoren, maar ook de lokale keuken smaakt naar meer.

5: Leeds (Verenigd Koninkrijk): De kunstgalerijen, clubs en 'warehouse bars' in het centrum, en het prachtige Yorkshire platteland amper 20 minuten verder.

4: Noord-Montenegro: Bergachtig gebied, en dat wil zeggen: prachtige verzichten. Stijle straatjes verbinden de pittoreske dorpjes met elkaar. Heel gezellig kuieren dus, maar vergeet je stapschoenen niet.

3: Galicië (Spanje): Hier kom je voor de zeevruchten, La Coruña, Vigo, en zeker ook Santiago de Compostela bieden het mooiste uit de middeleeuwen. Denk aan kasseistenen en traditionele muziek. 

2: Gotland (Zweden): Het grootste eiland in de Baltische Zee, ten Zuid-Oosten van de Zweedse kust. Archeologen schatten dat het eiland al zo'n 8000 jaar oud is. Net buiten de hoofdstad Visby vind je uitgestrekte landschappen met ongerepte baaien en stranden. 

1: Zagreb (Kroatië): Deze hoofdstad heeft alles wat een hoofdstad zou moeten hebben. cultuur, kunst, muziek, eten, bergen om op te skiën in de winter en water om in te zwemmen in de zomer. 


foto: Shutterstock (Galicië)

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

Student ontwikkelt software die gebarentaal vertaalt

Door de automatisch gegenereerde teksten van ChatGPT en de door kunstmatige intelligentie samengestelde [...]

23/08/2023

Vlaamse student maakt businessplan voor cannabishandel

Een economiestudent uit De Panne werd onlangs veroordeeld tot zes maanden met uitstel voor drugshandel. [...]

17/08/2023

Studente architectuur wint achtste Inclu-Scriptieprijs

Studente architectuur Emma Nuyts (23) heeft de achtste Inclu-Scriptieprijs gewonnen in Gent. In haar [...]

16/08/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84