Image
03/07/2017

De meest fotogenieke plekjes in Vlaanderen

Een leuk uitje naar een bekende of eerder onbekende stad is niet compleet zonder een fotootje (of twee, drie) op ons favoriete sociale mediakanaal: Instagram. Wij helpen je maar al te graag op weg om de leukste plekjes in de Vlaamse grootsteden te ontdekken. Klaar om tientallen extra likes te krijgen op je meest recente Instagramfoto? Wij hopen alvast van wel.
Antwerpen: Parkbrug
Deze prachtige brug werd pas een jaartje geleden officieel geopend en vormt een in het oog springende toegangspoort tot het noorden van de stad. Zowel voetgangers als fietsers kunnen in een handomdraai via deze brug van het Eilandje naar Park Spoor Noord en omgekeerd. Bovendien is de brug ook perfect voor de instagram addicts onder jullie: het opvallende gatenpatroon dat de brug siert, zorgt voor de perfecte lichtinval voor foto’s.
Italiëlei 9, 2000 Antwerpen
Leuven: Stadhuis
De beste omschrijving van het Leuvense stadhuis? Een ware gotische parel. De eerste steen van dit imposante bouwwerk werd gelegd in 1439. Momenteel werkt de stad aan een herbestemming: naast de bestaande politieke en protocollaire functies, krijgt het een nieuwe cultuur-toeristische invulling. Bonus: behalve leuke plaatjes schieten van het gebouw kan je het ook iedere dag klokslag 15u bezoeken onder begeleiding van een gids voor een luttele €4.
Grote Markt 9, 3000 Leuven 
 

zakochałam się 🏹👆🏻 {#belgium #trip #leuven #holiday #love}

Een bericht gedeeld door Roksana Pawlicka 👩🏻‍🔬 (@hey.roko) op


Gent: Nieuwbrugkaai
Stiekem is Gent een beetje als de Londense wijk Notting Hill. Ook in de Arteveldestad vind je immers prachtig gekleurde gevels die je instant doen wegdromen. De Nieuwbrugkaai bevindt zich aan Portus Ganda en is naast bijzonder fotogeniek ook de perfecte chill/picknickplek. Laat dat zomerweer maar snel komen!
Nieuwbrugkaai, 9000 Gent
 

Hometown glory 💓

Een bericht gedeeld door Sofie Katelijne (@sofiekatelijne) op


Brugge: Minnewaterpark
Vergeet Shakespeare en al zeker Romeo en Julia. Dit park ontleent zijn naam aan de tragische romance tussen Minna en haar geliefde Stromberg. Dé belangrijke boodschap die deze sage ons wil bijbrengen? Eeuwige liefde zal je enkel kennen wanneer je met jouw geliefde over de Minnewaterbrug loopt. Het verhaal maakt van het park een bijzonder romantische plek én is met zijn prachtige groene karakter bijzonder fotogeniek. In het tweede weekend van juli is het Minnewaterpark trouwens de place to be in Brugge en ontpopt het zich tot gastheer van het Cactusfestival.
Minnewater, 8000 Brugge
 

Dagje Brugge me me wuve! @stefanieeeckhout #brugge #minnewaterpark 🌳💚

Een bericht gedeeld door Preben Van Overmeiren (@prebenvo) op


Hasselt: Japanse tuin
De vriendschapscharter die de stad Hasselt en de Japanse stad Itami ondertekenden in 1985 heeft zonder enige twijfel één prachtig gevolg gehad: de fraaie Japanse tuin die zich bevindt tussen de binnenstad en de grote ring. In maar liefst 2,5 hectare kan je je tegoed doen aan prachtige Japanse bloesems en veel groen. De tuin is de plek bij uitstek om te mediteren en na een stressvolle periode zoals de examens eventjes geheel zen te worden. Peace out!
Koning Boudewijnlaan, 3500 Hasselt
 

#japansetuin #hasselt #japansetuinhasselt #garden #limburg

Een bericht gedeeld door Donny Verheyen (@donnyverheyen) op

 

Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

Thomas More-studentes scoren met Lego-campagne

Een team studentes van de bachelor International Communication and Media van Thomas More in Mechelen [...]

24/10/2023

Droom voor shopaholics: studeren op de Meir

Karel de Grote Hogeschool en projectontwikkelaar Meir Corner bouwen een nieuwe campus op de voormalige [...]

19/10/2023

Dries ontwikkelt alarm-app als eindwerk (en scoort 19/20)

Dries Vanmierlo, derdejaarsstudent Multimedia & Creatieve Technologie aan de Erasmushogeschool Brussel, [...]

18/10/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84