Image
31/08/2017

Toerist in eigen land: 5 uitstapjes in België


Krap bij kas maar kriebelt het toch meer dan ooit om er eventjes tussenuit te knijpen? Bij vakantie hoef je niet per se te denken aan tropische stranden. Ook in ons eigenste Belgenlandje vind je tal van toffe uitstapjes. Het is hier absoluut zo slecht nog niet!

1. Blotevoetenpad

Op je blote voeten door de natuur wandelen is zonder twijfel het ultieme gevoel van vrijheid. Op verschillende plekjes in Vlaanderen vind je ‘blotevoetenpaden’ terug: een uitgestippeld parcours waarbij je vaak wandelt over verschillende soorten ondergrond. Vlakbij Gent (Gentbrugse Meersen) bevindt er zich eentje alsook aan de andere kant van Vlaanderen in Limburg  (Zutendaal). Ook in andere Vlaamse hoeken kan je je uitleven op je blote voeten: denk aan Oekene en Meilegem.
 

2Stripmuseum Brussel

Vroeger (of nog steeds) fan van Kuifje, Nero of de avonturen van Suske en Wiske? Dit museum is een waar walhalla voor stripboekliefhebbers. Het museum barst van de animatie en informatie en is hierdoor zeker en vast een bezoekje waard. Bonus: het Stripmuseum is gehuisvest in een prachtig pand dat dateert uit de Art Nouveau periode. Ook voor mensen die dol zijn op architectuur is dit dus een must visit!
 
3. Het Zwin

Je hoeft absoluut niet naar het buitenland te trekken om prachtige stukjes natuur te spotten. Het Zwin is veruit het bekendste natuurgebied dat ons Belgenlandje rijk is en is een echt pareltje. Met een ongeziene diversiteit aan vogels en planten moet je het zeker eens plezieren met een bezoekje. Fotoliefhebbers opgelet! Vergeet zeker je telelens niet want het gebeurt maar al te vaak dat ooievaars enthousiast de show komen stelen in het gebied.
 
4. Trek eens naar een kasteel

Alhoewel vele kastelen in België privébezit zijn en dus jammer genoeg niet bezocht kunnen worden, blijven er gelukkig wel genoeg opties open. De middeleeuwse zijn meestal de meest bekende en degene die ook het vaakst tot de verbeelding spreken (denk aan het Gentse Gravensteen of het slot van Laarne). In een aantal burchten komen de middeleeuwen écht tot leven. In Horst bijvoorbeeld organiseren ze midden augustus de Kasteelfeesten. Ook in Wallonië kan je terecht voor wat middeleeuwse animatie, denk hierbij aan La Roche en Bouillon.  
 
 

🏰

Een bericht gedeeld door Fleur Eeckhout (@fleur_eeckhout_) op


5. Zilvermeer

Wie heeft er Ibiza of Miami nodig als je je perfect daar kan wanen in eigen land? Het Zilvermeer is absoluut the place to be bij mooi zomers weer. Zwemmen, sporten, wandelen, vissen en zoveel meer kan je doen aan dit meer. Bovendien is het het gehele jaar open en dit van zonsopgang tot zonsondergang. Ook overnachten is geen enkel probleem. Zowel avontuurlijke kampeerplaatsen als comfortabelere blokhuts zijn voorhanden. 
 
 

Sunrise ... Come here , we can enjoy it with each other 😏

Een bericht gedeeld door Axel Aedens (@aedens_axel) op

 

Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84