Image
10/07/2017

Commotie over Facebookpagina die studenten aan onenightstands helpt


Er is een nieuwe Facebookpagina opgedoken die studenten van de Universiteit Antwerpen (UA) snel aan onenightstands wil helpen. Sensoa alsook de UA zelf zijn er alvast niet over te spreken.

De pagina die 'UAntwerpen FWB' (friends with benefits) heet, blijkt best populair en heeft in korte tijd reeds 800 (voornamelijk mannelijke) geïnteresseerden. Iedere gebruiker dient enkele vragen te beantwoorden, gaande van geslacht tot voorkeur qua condoomgebruik. Wat dat laatste betreft, wringt het schoentje bij de UA en Sensoa. Geïnteresseerden de optie geven om al dan niet zonder condoom te vrijen, is dan ook ronduit gevaarlijk. Niet alleen kan je uiteraard ongewenst zwanger raken, bovendien kan je ook een soa opdoen. "In de leeftijdsgroep van 18 tot 30 jaar komt een soa zoals chlamydia erg vaak voor. Indien mensen zonder condoom vrijen en zich niet laten testen, bestaat de kans dat ze onwetend een soa doorgeven. Chlamydia kan later voor vruchtbaarheidsproblemen zorgen", reageert seksuologe Sandra Van den Eynde van expertisecentrum Senseo aan de VRT.

Comment

SOCIAL



Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84