Image
14/09/2018

De leukste planten voor op je kot


Niet alleen kosten deze lieverdjes in verhouding een pak minder dan de doorsnee bloemen, ze zijn ook nog eens enorm makkelijk in onderhoud. What's not to like? Wij delen maar al te graag 5 planten die je kot een stuk aantrekkelijker zouden maken. 

1. Areca Palm

Misschien is een palm niet iets wat je onmiddellijk te binnen schiet wanneer je denkt aan leuke planten voor in huis. Toch is deze topper een prima keuze want hij is - zoals je duidelijk kan zien - supermooi. Dit plantje geeft instant een tropische, urban vibe aan je kot en zal gegarandeerd op veel complimentjes kunnen rekenen. Wanneer je het juiste plekje zoekt voor deze plant, hou je er best rekening mee dat ie niet dol is op direct zonlicht. Water geven doe je best zo'n twee keer per week.
 
2. Sanseveria

De Sanseveria (oftewel vrouwentong) is een onverwoestbare krachtpatser recht uit de woestijn die perfect zou staan in een trendy pot bij je thuis. Voor deze plant nemen we maar al te graag de teletijdsmachine naar het verleden want sanseveria's waren enorm hip in de jaren '60 en '70. De sanseveria staat prima in het licht maar zet hem niet in de brandende zon. Geef hem, net zoals een cactus, niet te veel water: liever te weinig dan te veel is het motto! 
 
 

Van het kastje naar de muur. #kastjevanoma #roze #sanseveria #witwonenmetkleur

Een bericht gedeeld door Marly (@marlybrust) op

 
3. Alocasia

Hou je van grote bladeren? Dan is deze plant gegarandeerd wat voor jou! De Alocasia (oftewel olifantsoor) heeft wel een tikkeltje meer aandacht en verzorging nodig dan de doorsnee plant want hij houdt van een vochtige ondergrond. Met het juiste onderhoud ga je er echter bijzonder veel plezier aan beleven. Kan zo op Instagram, vind je ook niet? Let op: deze plant kan soms druppels vocht van het blad laten vallen. 
 
 

Alocasia making new roots&leaves and looking good 💚🌿

Een bericht gedeeld door houseplants&balconies 🌱 (@plantbump) op


4. Lepelplant

De lepelplant is bijzonder geliefd vanwege de witte bloempjes die - zoals de naam reeds verraadt - de vorm hebben van een lepel. Deze plant is een ware waterliefhebber dus af en toe een flinke scheut water geven is dan ook een vereiste. Dit schatje zuivert de lucht en is dus een prima aanwinst voor op jouw kot. Belangrijk om weten: zet deze plant zeker niet in de volle zon maar liefst op een donkere plek.
 

5. Polyscias

Deze plant is te herkennen aan de karakteristieke takken die groeien vanuit een dikke stam alsook aan de mooie bladeren die rond maar soms ook hartvormig kunnen zijn. De polyscias staat het allerliefste in de schaduw en heeft vrij weinig water nodig: een makkie in onderhoud dus! Wil je dat deze plant een extra lang leven beschoren is? Voeg dan af en toe eens wat plantenvoeding toe.
 

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Laat jij je vaccineren tegen corona?

 Absoluut
 Ik denk het wel
 Ik twijfel
 Ik denk het niet
 Absoluut niet

Job in the picture

Betere examenresultaten ondanks pandemie

Cijfers van Hogeschool Odisee onthullen dat hun studenten tijdens de examenperiode van januari 2021 [...]

08/02/2021

Real Bodies: Echte lichamen, echt de moeite!

“I see dead people”, zei het jonge kereltje in de film The Sixth Sense, twintig jaar geleden. [...]

03/02/2021

Je kan nu je eigen pitavlees draaien op kot

Als we dan toch in ons kot moeten blijven, kunnen we dat kot beter een upgrade geven. Gedaan met pita's [...]

18/01/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84