Image
30/08/2018

5 uitstapjes voor na je tweede zit

Na een bijzonder zware tweede zitperiode heb je meer dan wie anders een tof uitstapje verdiend. Wij gingen op onderzoek uit en selecteerden de vijf leukste uitstapjes in België en Nederland. Je hoeft geen dikke portefeuille te hebben om erop uit te trekken, met een goed humeur en een zonnebril kom je ook al heel ver!

1. De Grotten van Han

In Han-sur-Lesse, een dorp op een steenworp van Rochefort, kan je de befaamde Grotten van Han bezoeken. Met een tram die maar liefst honderd jaar oud is, word je naar de ingang gebracht van één van de mooiste grotten van Europa. Hiernaast kan je in dit grote domein ook een wildpark bezoeken. Klinkt als het perfecte uitstapje na een stressvolle periode, niet? Bonus: Sinds kort kan je hier slapen tussen de bruine beren. Verblijf in een rustieke hut, op slechts enkele meters van deze lieverdjes in het hartje van het wildpark. Na een tof dagje kan je er dus gerust een ‘ontspannend’ nachtje aan breien.
 
 

Les deux ours bruns 🐻

Een bericht gedeeld door Bryan Vandevoorde (@bryanvandevoorde) op


2. Efteling

Een bezoekje aan de Efteling brengt steeds een vleugje nostalgie met zich mee. Als kind bezocht je dit park sowieso regelmatig maar ook als student valt er een heleboel te beleven! Met een heleboel spannende attracties maar ook heel wat rustigere plekjes (denk, bijvoorbeeld, aan het Sprookjesbos), zorgt de Efteling gegarandeerd voor een dagje boordevol magisch plezier.
 
 

Hoera! Wagen Gijs is al 50 jaar in het #Sprookjesbos te vinden. 🎉🎂 #Efteling

Een bericht gedeeld door Efteling (@efteling) op

 
3. Beekse Bergen

In je eigen auto een wilde safari beleven (giraffen die je auto volledig schoon likken incluis) klinkt sowieso als een fantastisch avontuur. In de Beekse Bergen (vlakbij Tilburg) worden je wildste safaridromen werkelijkheid. Niet in het bezit van een auto? Geen probleem. Je kan de safari immers ook afleggen met een vintage busje of met een boot. So much fun!
 
4. Plantentuin Meise

Niet alleen vind je hier een bizar uitgebreide verzameling van levende planten, er is ook een groot herbarium met gedroogde plantensoorten van over de hele wereld, een grote bibliotheek én niet te vergeten een plantenpaleis (waar je planten terugvindt die het graag lekker warm hebben). Ook een perfecte bestemming voor bij grauw en regenachtig weer dus. 


5. Damme

Heb je het liever een tikkeltje sportiever en avontuurlijker? Dan is het West-Vlaamse Damme perfect voor jou. Hier kan je naar hartelust wandelen en fietsen in de ongerepte natuur terwijl je geniet van de prachtigste uitzichten. Moe geworden na een stevig tochtje? Het pittoreske dorp vol romantische pleintjes met terrasjes en eetgelegenheden bied je de rust aan die je verdient. Boekenwurm? Dan hebben we extra goed nieuws voor jou: Damme staat bekend als het boekendorp. Snuister in de vele boekenwinkeltjes en doe jezelf tegoed aan enkele nieuwe pareltjes.
 
 

Winter walks with a view. 🌿🙊P.S.(more #natureporn in my #instastories)

Een bericht gedeeld door P Ꭿ U L ℐ N ℰ. 🥐 (@fairygodmotherr) op


Extra tip: Kijk eens op vakantieveilingen.be, uitmetkorting.be of 2dehands.be geen koopjes kan doen.

foto: Instagram @Beeksebergen

Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84