Image
20/09/2017

Wind River

Taylor Sheridan schreef de scenario's voor Sicario en Hell or High Water. Uitstekende genrefilms, en nu heeft Sheridan ook zijn eerste eigen langspeelfilm geregisseerd.
Wind River speelt zich af in een afgelegen winters Indianenreservaat in Wyoming. Een jager en spoorzoeker ontdekt in de sneeuw het stijfbevroren lichaam van een jonge vrouw. Ze is misbruikt en gestorven van ontbering. Een FBI-agente wordt overgevlogen om de zaak te onderzoeken en ontdekt al snel dat in een reservaat andere normen en wetten gelden dan ze gewend is. Wind River is sfeervol, donker en pessimistisch. Sheridan vertrok van het waargebeurde feit dat van vermiste Native American vrouwen geen statistieken worden bijgehouden in de VS, terwijl dat voor alle andere etnische groepen wel het geval is. Een bikkelharde film, met schrijnende beelden, compromisloze personages en ongenadige landschappen. Een grote meerwaarde komt uit de soundtrack van Nick Cave en Warren Ellis, die de desolate sfeer van het Indianenreservaat op bezwerende wijze in muziek hebben weten te vangen. Wind River is geen feest om naar te kijken, maar wel een prent die als een kille hand je hart tot moes knijpt.

(HDP)

Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Het lekkerste ijsje ter wereld is

 een waterijsje
 een magnum met hazelnoten
 een cornetto
 vers schepijs
 sorbet-ijs
 ik ben een creep en lust geen ijsjes

Job in the picture

Hogeschool VIVES bouwt eerste Vlaamse leefcampus

In Brugge wordt druk gebouwd aan The Crown, de eerste Vlaamse leefcampus, een initiatief van Hogeschool [...]

04/05/2022

Vrouwen brengen leven in de brouwerij

Dat enkel mannen bier drinken, is uiteraard onzin. Maar het blijft niet enkel bij drinken, vrouwen kunnen [...]

30/04/2022

KdG-studenten krijgen les van Sportpaleis-CEO

Jan Van Esbroeck, de grote baas van het Sportpaleis, gaf de aftrap van het VLAJO-initiatief ‘Ondernemers [...]

24/04/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84