Image
06/09/2017

IT

Een verfilming van een boek van Stephen King is geen garantie voor een nagelbijtende cinema-ervaring. Soms wel (The Shining van Stanley Kubrick en The Shawshank Redemption van Frank Darabont), soms een beetje, maar vaak helemaal niet. IT, naar Kings lijvige bestseller uit 1986, ligt een heel stuk boven het gemiddelde.
Regisseur Andy Muschietti (van Mama) heeft het verhaal opgesplitst in twee filmdelen en plaatst de eerste helft in de jaren tachtig. Een klein stadje heeft af te rekenen met onverklaarbare verdwijningen van kinderen. De oorzaak is een mysterieuze kwade entiteit die zich vooral manifesteert als de scary clown Pennywise. Een groepje kinderen die zichzelf The Losers noemen, trekken op onderzoek uit. De zuivere horrorscènes uit IT zijn vrij efficiënt, maar soms iets te lang uitgesponnen en niet altijd even origineel. Maar The Losers zijn een regelrecht schot in de roos: deze groep jonge acteurs is net zo fris en geloofwaardig - en da's een overduidelijke hommage - als de buurtjongens op hun coole fietsjes in E.T. Hun dialogen zijn sprankelend, spontaan en bij momenten onweerstaanbaar grappig. Alleen al om The Losers bezig te zien, is IT het bekijken waard. Deze film is nu al een enorm kassucces, dus het vervolg (speelt zich af wanneer The Losers veertigers zijn) komt er zo goed als gegarandeerd.

(HDP)

Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Het lekkerste ijsje ter wereld is

 een waterijsje
 een magnum met hazelnoten
 een cornetto
 vers schepijs
 sorbet-ijs
 ik ben een creep en lust geen ijsjes

Job in the picture

Hogeschool VIVES bouwt eerste Vlaamse leefcampus

In Brugge wordt druk gebouwd aan The Crown, de eerste Vlaamse leefcampus, een initiatief van Hogeschool [...]

04/05/2022

Vrouwen brengen leven in de brouwerij

Dat enkel mannen bier drinken, is uiteraard onzin. Maar het blijft niet enkel bij drinken, vrouwen kunnen [...]

30/04/2022

KdG-studenten krijgen les van Sportpaleis-CEO

Jan Van Esbroeck, de grote baas van het Sportpaleis, gaf de aftrap van het VLAJO-initiatief ‘Ondernemers [...]

24/04/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84