Image
27/09/2017

Alleen Eline

Hoe meer Vlaamse films er worden gedraaid, hoe beter. In theorie althans, want gedrochten als Alleen Eline kunnen we eerlijk gezegd missen als kiespijn.
Regisseur Hugo Van Laere is nochtans absoluut geen amateuristische nieuwkomer. Hij werkte jarenlang mee aan vederlichte tv-fictie als Familie en de telenovelles Sara en David. Hij schreef ook het scenario voor Dennis Van Rita, de tweede langspeelfilm van Hilde Van Mieghem. Maar nu doet hij ons Alleen Eline aan, een overdadig gesuikerd romantisch drama waarin een lauw en klef blik cliché-ingrediënten wordt opengetrokken. Denk aan een gebrekkig meisje, een paard, een therapeute die naast het kindje ook de getraumatiseerde papa doet ontdooien, en daarnaast nog handvol stereotiepe nevenpersonages die het soapgehalte op geen enkel moment overstijgen. De dialogen zijn houterig en, tja, zo tenenkrullend slecht dat we zowaar medelijden begonnen te krijgen met de arme acteurs die ze over hun lippen moesten krijgen. De storende, overaanwezige muziek van Ozark Henry maakt Alleen Eline alleen nog wat irritanter dan het al was. Als je toch in de zaal belandt, probeer dan te vertrekken juist voor het einde, want de eindsequens is echt helemáál niet te harden.

(HDP)

Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Het lekkerste ijsje ter wereld is

 een waterijsje
 een magnum met hazelnoten
 een cornetto
 vers schepijs
 sorbet-ijs
 ik ben een creep en lust geen ijsjes

Job in the picture

Hogeschool VIVES bouwt eerste Vlaamse leefcampus

In Brugge wordt druk gebouwd aan The Crown, de eerste Vlaamse leefcampus, een initiatief van Hogeschool [...]

04/05/2022

Vrouwen brengen leven in de brouwerij

Dat enkel mannen bier drinken, is uiteraard onzin. Maar het blijft niet enkel bij drinken, vrouwen kunnen [...]

30/04/2022

KdG-studenten krijgen les van Sportpaleis-CEO

Jan Van Esbroeck, de grote baas van het Sportpaleis, gaf de aftrap van het VLAJO-initiatief ‘Ondernemers [...]

24/04/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84