Image
29/11/2017

LA PLAGNE, 100% sneeuwsensatie


Ter gelegenheid van de opening van een nieuw hotel van Belambra in de Franse Alpen, gingen wij club Le Terra Nova in La Plagne uittesten. Genietend van alle comfort en een nagelnieuwe infrastructuur bonden wij de latten aan in het grootste skigebied van Frankrijk.
 
Een restaurant met panoramisch uitzicht (met heel gevarieerde gerechten), een sportzaal om wat zweet te laten tussen twee skibeurten door, een sauna, een schoonheidssalon en comfortabele kamers waar je met vier personen in kan verblijven: Le Terra Nova heeft alles waar je als skiliefhebber naar op zoek was. Ook niet te versmaden: het is gesitueerd aan de voet van de pistes. Dat mag je letterlijk nemen: het hotel ligt op 1970 meter hoogte en vlak buiten de poorten kan je aan je afdaling beginnen, wat je een hoop vermoeiend gezeul met je ski's uitspaart. En dan ben je gelanceerd in het indrukwekkende skigebied Paradiski.
 
Een onvergelijkbaar skigebied
 
La Plagne, een skioord dat zowel beginners als ervaren sneeuwacrobaten aantrekt, wordt dikwijls genoemd als favoriet station bij achttien- tot dertigjarigen. Het domein Paradiski (Les Arcs + La Plagne) is dan ook het grootste skigebied van Frankrijk, en het tweede grootste ter wereld. Op deze hoogte heb je sneeuwgarantie tot en met de Paasvakantie.
 
Dit uitzonderlijke domein is zo groot en divers (425 kilometer pistes alsjeblieft!) dat het liefhebbers van snelheid en sensatie zal verrukken zonder aarzelende debutanten af te schrikken. Je kan je zonder problemen een paar honderd meter hoog laten liften en vervolgens relaxed afdalen langs een van de vele blauwe pistes, zonder het domein van La Plagne te verlaten. Ervaren sneeuwrotten vinden op Paradiski talrijke niet ingedamde Natur'-pistes, die je het gevoel geven dat je buiten de piste skiet zonder dat het gevaarlijk wordt. Er zijn ook heel wat freestylezones, voor wie graag capriolen uithaalt op een snowboard. Dankzij de app YUGE kan je trouwens in real time de wachttijden aan de skiliften consulteren, zodat je geen tijd verliest door lang in de rij te gaan staan.
 
Vier keer alternatieve sneeuwpret
 
Wie vandaag op wintersport gaat, is niet meer tevreden met skiën alleen. Terecht, want hoewel Paradiski een heus skiparadijs is, kan je in La Plagne ook op andere manieren van de sneeuw genieten. Wij hebben alvast veel plezier beleefd aan deze vier alternatieve vormen van sneeuwpret.
 
        Spectaculaire sleebaan
 
In het hart van het skigebied van La Plagne, aan de voet van de Colorado-stoeltjeslift, vind je de spectaculairste sleebaan van de streek. Yep, het is niet alleen op ski's of een snowboard dat je van de besneeuwde hellingen naar beneden kan zoeven. De sleebaan Colorado biedt een alternatief dat kriebels in je buik zal brengen. Ze ligt op meer dan 1500 meter hoogte en is voor iedereen te doen. Bonus: je hebt uitzicht op de Mont-Blanc!
 
        Bobsleeën op een olympische piste
 
Toen in 1992 de Olympische Winterspelen plaatshadden in Albertville, werd in La Plagne een olympische bobsleepiste aangelegd van 1500 meter, met 19 bochten. Je vindt er zo maar één in Frankrijk. Je hebt de keuze uit vier formules. Met de formule Plaisir nemen vier vrienden plaats in een Bob Raft, dat automatisch wordt bestuurd en vanzelf remt. Je haalt 80 km/u. Met de formule Sensation haal je 90 km/u en lig je half languit in een Speed Luge. De formule Action wordt begeleid door een professionele piloot, die de bobslee opjaagt tot 120 km/u. Wie dit nóg niet straf genoeg vindt, kan kiezen voor de formule Emotion. Dan neem je plaats achter piloot Bruno Mingeon, wereld- en olympisch kampioen bobslee, en die zorgt ervoor dat je tegen 130 km/u door de piste klieft. Om eerlijk te zijn hebben wij alleen de eerste formule uitgetest, maar daarvan was ons kapsel al danig in de war!
 
        Duizelingwekkende kabelbaan
 
Je hoeft niet noodzakelijk in de sneeuw te glijden, je kan er ook bovenuit zweven. De kabelbaan van La Plagne staat garant voor een stevige dosis adrenaline. Na een materiaal- en gebruiksbriefing door de monitor, vertrek je voor een duizelingwekkende afdaling van 600 meter lang, tussen het station Aime 2000 en het centrum van La Plagne. Tip: weersta aan de verleiding om je ogen te sluiten, want het uitzicht is formidabel. Let vooral op het groene meer, want daar zweef je relatief langzaam overheen. Niet alleen sensatie dus, maar ook genieten van het Alpenlandschap.
 
        Oog in oog met sledehonden
 
Geen sensaties, maar wel een onvergetelijke ervaring: een tochtje met sledehonden door sneeuwlandschappen die minder artificieel aandoen dan de traditionele skipistes. Hors Trace Aventure (www.horstraceaventure.fr) biedt tochtjes aan die worden begeleid door professionele mushers. Je zit comfortabel op rendierhuiden en je wordt voortgetrokken door zeven tot tien honden. Als je zelf wil proberen het hondenspan te mennen, kan je daarvoor ter plaatse een cursus volgen.

(SD)

Comment

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84