Image
06/12/2017

Suburbicon

Lang geleden schreven de broers Coen een duister filmscenario over een ogenschijnlijk perfect gezinnetje dat een deal sluit met maffiosi en een nachtelijke overval op poten zet om de verzekeringsmaatschappij op te lichten.
De Coens hebben dat script echter nooit zelf verfilmd, waarschijnlijk omdat ze inzagen dat het gewoon niet goed genoeg was. Niet gehinderd door enige bescheidenheid dacht een jaar of dertig later niemand minder dan George Clooney dat hij van Suburbicon wél een goede film zou kunnen maken, mits enig herschrijfwerk en Matt Damon en Julianne Moore in de hoofdrollen. Clooney doolde, want zijn film is faliekant mislukt. De begingeneriek is nog veelbelovend, maar al snel wordt pijnlijk duidelijk dat hij op geen enkel moment de juiste toon weet te vinden. Zwarte humor is een genre dat Clooney duidelijk niet meester is, en het is ons een raadsel waarom hij als nevenintrige, letterlijk aan de overkant van de straat, ook nog een zoutloos verhaaltje over ouderwetse Amerikaanse rassenhaat meende te moeten opdiepen. Begraven en snel vergeten, deze Suburbicon.

(HDP)

Comment

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84