Image
03/01/2018

Tueurs

Je zal het maar meemaken: je maakt een film waarin je dertig jaar oude moordpartijen heroprakelt die aan de Bende van Nijvel doen denken, en net voor de première staan alle kranten vol met het nieuws dan de Reus van de Bende zou zijn ontmaskerd.
Geluk bij een ongeluk, of juist niet? Voor Tueurs maakt het eigenlijk niet veel uit, want deze Belgische prent van François Troukens en Jean-François Hensgens pretendeert allerminst relevante onthullingen te doen over het Bendedossier. De link met de Bende van Nijvel wordt vooral gebruikt als alibi om de ene schietpartij aan het andere vuurgevecht te breien. Die zijn best vakkundig gefilmd, maar na een tijdje beginnen ze te vervelen en heb je er al spijt van dat je geen oordopjes hebt meegebracht. Dit schietkraam van een film laat ons wel toe een paar weetjes in de groep te gooien. François Troukens werd zelf ooit veroordeeld voor groot banditisme, dus hij weet waarover hij het heeft. En wie is dat nerveuze gangstertype dat Frans spreekt met een Vlaams accent? Inderdaad, niemand minder dan Kevin Janssens in een Franstalige film, en hij weet zich verdomd kranig recht te houden naast Waalse klasbakken als Olivier Gourmet en Bouli Lanners.


(HDP)

Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Het lekkerste ijsje ter wereld is

 een waterijsje
 een magnum met hazelnoten
 een cornetto
 vers schepijs
 sorbet-ijs
 ik ben een creep en lust geen ijsjes

Job in the picture

Hogeschool VIVES bouwt eerste Vlaamse leefcampus

In Brugge wordt druk gebouwd aan The Crown, de eerste Vlaamse leefcampus, een initiatief van Hogeschool [...]

04/05/2022

Vrouwen brengen leven in de brouwerij

Dat enkel mannen bier drinken, is uiteraard onzin. Maar het blijft niet enkel bij drinken, vrouwen kunnen [...]

30/04/2022

KdG-studenten krijgen les van Sportpaleis-CEO

Jan Van Esbroeck, de grote baas van het Sportpaleis, gaf de aftrap van het VLAJO-initiatief ‘Ondernemers [...]

24/04/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84