Let op met wegwerp-bbq's
Als het kwik zit te zweten in de thermometer, snakken we allemaal wel naar een versgegrilde saté. Aangezien studenten niet altijd over de middelen beschikken om een 'echte' barbecue aan te steken, biedt een instant BBQ - je kent dat wel, zo'n wegwerpexemplaar - een handig alternatief. Kolen en rooster inclusief, dus enkel nog een vuurtje nodig en je broodje (of biefstuk) is gebakken. Denk je. Maar zo'n aluminiumfolie-grillding gebruiken is niet zonder gevaar. Afgelopen weekend
brandde nog een volledig studentenhuis af in Groot-Brittannië toen een snelle barbecue op het dak de boel in lichterlaaie zette. De 40 kotbewoners konden gelukkig op tijd ontkomen, maar de hulpdiensten willen het grote grillpubliek toch waarschuwen voor het gevaar: "De onderkant van zo'n wegwerpbarbecue kan extreem heet worden, dus zet het zeker niet op een ontvlambare ondergrond zoals balkonnetjes en daken, en liefst ook ver genoeg verwijderd van jouw leefruimte en spullen. Van zodra je klaar bent met bakken, giet je best koud water over de kolen om ze onmiddellijk af te koelen. Gooi er zeker nooit as in." Genoteerd? Goed. Voor ons à point graag.