Image
21/06/2018

In(stagram) profiel: Average Rob


De 26-jarige Robert Van Impe kreeg tijdens zijn studententijd advertising & marketing geserveerd aan Coventry University in Engeland, maar vandaag legt hij liever internationale bekende koppen tussen zijn boterham. Miley Cyrus, Ellen Degeneres, Justin Bieber, David Beckham… Niemand ontsnapt aan de Photoshop skills van de creatieveling uit Overijse. En dat valt in de smaak, want zijn Instagramaccount telt maar liefst 300.000 volgers. Knal.
 
“‘t Is eigenlijk allemaal begonnen in de les logocreatie en 3D, een verplicht vak voor marketingstudenten. De leerkracht leerde ons cirkeltjes en zo maken in Photoshop, niets speciaals en om eerlijk te zijn zelfs retesaai, dus begon ik zelf wat te experimenteren. Ik fotoshopte mijn klasgenoten in absurde situaties, switchte hun hoofden… Hoe meer ik oefende, hoe beter ik de ideeën die in mijn hoofd speelden kon uitwerken. En daar zitten nogal rare dingen bij hoor. (lacht) Niet veel later zat ik ook in mijn vrije tijd beelden te bewerken. Terwijl mijn maten Netflix keken of Fifa speelden, zat ik aan mijn laptop. Ik zag dat de foto’s mensen aan het lachen brachten en zag in Instagram het ideale platform om mijn creaties met nog meer mensen te delen. Aanvankelijk enkel via mijn persoonlijk profiel, maar toen ik mezelf eens naast een bekend persoon fotoshopte - Kevin De Bruyne was dat - scoorde de foto opvallend meer likes en reacties dan de vorige posts. Sindsdien heb ik de account Average Rob, specifiek voor foto’s met celebs. De term ‘average’ is bewust gekozen, omdat ik in die foto’s zo ‘alledaags’ ben als maar kan zijn. Ik sta er nooit mooi op of zo. (lacht) Beschouw Average Rob maar als een overdreven versie van mezelf, een personage dat zichzelf continu belachelijk maakt om anderen te laten lachen. Vandaag bestaan er miljoenen gefotoshopte beelden, vol ‘perfecte’ poses en Colgate smiles. Zo gemaakt. Mensen nemen het allemaal wat te serieus, vind ik. Enter Average Rob, die een glamoureuze shoot compleet verneukt en zo het verhaal achter de foto een hele nieuwe wending geeft. Naast Average Rob heb ik ook de account Shitty Rob gelanceerd, waarbij ik niet vasthang aan een of ander concept, en waarop ik dus kan posten wat ik wil. Een marginale duckface mirror selfie of zo. (lacht) Het blijft natuurlijk ook sarcastisch en fun, je zal er niets serieus op vinden.”

(SVR)
 
 

Throwback to when I called shotgun but Britney wasn’t having it... #NeverForget 💔 #TBT

Een bericht gedeeld door Average Rob (@averagerob) op

 

5AM SUBWAY RIDES Ps: Thanks for taking care of me Barack ❤

Een bericht gedeeld door Average Rob (@averagerob) op

 

Good old days... 😢 #RIPBrangelina

Een bericht gedeeld door Average Rob (@averagerob) op


credits: @averagerob

Comment

 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider

SOCIAL

Poll

Job in the picture

 • Slider
 • Slider
 • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84