Image
10/09/2018

West-Vlaamse wereldtopper kroont zich tot Belgisch skatekampioen


Wieltjes die over hout scheuren, boards die over rails glijden en gejuich dat boven de muziek uitkomt... Wie het voorbije weekend in de buurt was, heeft het waarschijnlijk wel gehoord: het BK Skateboarden was in town. Letterlijk in town dan, want skaters konden zaterdag om de Belgische titel strijden in ‘t Stad.

 

Onder de hangars van de Antwerpse Jordaenskaai bewees profskater Axel Cruysberghs (23) waarom hij tot de wereldtop behoort. Met een topscore van 100 punten skatete hij zich vlotjes naar de eerste plaats, gevolgd door Simon Deprez en Phil Zwijsen, die respectievelijk 88 en 86 punten scoorden. Niet enkel de Belgische titel stond zaterdag op het spel, maar ook een mogelijk ticket voor de Olympische Spelen van Tokio 2020, waar skaten voor de eerste keer als Olympische sport zal te zien zijn. Onze innerlijke 10-jarige Rocket Power-kijkende zelf is alvast belachelijk hard aan het uitkijken!

 

Heb je onze nieuwe Belgische kampioen zaterdag gemist? Geen nood, zijn skills zijn vanaf 15 september te zien in King Of The Road op televisiezender Viceland. Drie teams van skateboarders krijgen elk een boek met challenges en riskeren volgens Vice “hun waardigheid en vitale organen om uit te vogelen wie zich de King of The Road mag noemen”. Nieuw favo programma? Check!

 

 

Comment

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84