Image
07/10/2018

Een master in Londen? Op taalreis naar Amerika? Of stage lopen in Australië?


Op zondag 25 november 2018 is Flanders Expo Gent the place to be voor avontuurlijke studenten. Al eens nagedacht om een deel van je studie of misschien wel een volledige studie in het buitenland te volgen? De mogelijkheden zijn grenzeloos. Van een master-opleiding in Londen, een taalreis in Miami of een stage in Australië. Je vindt het allemaal en nog veel meer op de tweede editie van De BuitenlandBeurs.

De Vlaamse overheid heeft als doel dat 1 op de 3 afgestudeerden uit het hoger onderwijs een deel van zijn opleiding of een stage in het buitenland gevolgd heeft. Maar waarom is zo’n buitenlandervaring zo belangrijk? Joris Verheijen (Marketing Manager BuitenlandBeurs): “In het buitenland doe je nieuwe ervaringen op, leer je andere culturen kennen, je verbetert je talenkennis en wordt daarnaast zelfstandiger. Deze interculturele vaardigheden komen na je studie goed van pas op de arbeidsmarkt. Daarnaast is het natuurlijk een geweldig avontuur!”

Dat geweldige avontuur begint met voorbereiding en een bezoek aan De BuitenlandBeurs is de ideale manier om deze voorbereiding te starten. Ruim 70 deelnemende instellingen van over de hele wereld, waaronder toonaangevende hogescholen en universiteiten, kunnen jou alles vertellen over je droombestemming. Daarnaast zijn er een aantal Vlaamse hogescholen en universiteiten aanwezig die je alles kunnen vertellen over de praktische zaken voor een uitwisseling of stage in het buitenland.
Maar het meeste leer je natuurlijk van studenten en professionals die jou voorgingen. Het programma zit volgepakt met verhalen over buitenlandervaringen in de vorm van studentenpanels en infosessies. De meest uiteenlopende onderwerpen komen aan bod met onder meer: Wat levert een buitenlandervaring je op?, Kosten en financiering, Internationaal carrière maken en Stage in het buitenland. Je vindt het programma, de deelnemerslijst en meer informatie over de beurs op www.buitenlandbeurs.be

Start jij op 25 november de voorbereiding op jouw internationale avontuur? Kom dan naar De BuitenlandBeurs in Flanders Expo Gent. Meld je gratis aan op www.buitenlandbeurs.be en ontvang je ticket direct in je mailbox. De beurs is geopend van 10:00 tot 16:00. Daarnaast maak je met je bezoek aan de beurs ook nog eens kans op een volledig verzorgde taalreis naar Madrid.

Comment

 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider

Poll

Job in the picture

 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider

Jobs

De Slimste Mens zoekt publiek

Xavier Taveirne geniet maar beter van z'n laatste weken als 'Slimste Mens ter Wereld', want [...]

29/08/2018

4 x origineel ontspannen tijdens de tweede zit

Eén van de heilige geboden tijdens de blokperiode: ontspan genoeg! Allemaal goed en wel maar [...]

26/08/2018

5 positieve dingen aan het hebben van een tweede zit

Studenten die tweede zit hebben, vinden dit - om logische redenen - verre van fijn. Als je er echter [...]

24/08/2018

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84