Image
09/10/2018

Win een verblijf voor 2 in Lissabon met Neckermann

Lissabon is een stad waar je onmiddellijk verliefd op wordt. Misschien wel dankzij dat speciale licht dat over en door de stad schijnt en de bezoeker verleidt en verblindt. Om dan nog maar te zwijgen over die aanstekelijke zweem van hartstocht en passie die je in Lissabon ervaart. Lisboa is nog altijd een van de best bewaarde geheimen van Europa. Je voelt hier een zinderende ambitie en de blik is gericht op de toekomst. Gedreven, ja, maar dan wel nog op een zuiderse en relaxte manier. Een vergelijking met Berlijn ligt voor de hand: nog jong, vrij betaalbaar en met zichtbare toekomstplannen. Het is snel duidelijk: de hoofdstad van Portugal heeft flair. En niet zomaar een beetje!
 
1. Mercado da Ribeira (Av. 24 de Julho 481)
 
Of je er nu heengaat voor je boodschappen of gewoon voor een lekkere lunch of diner, in een foodmarket blijf je nooit op je honger zitten. Lissabon pakt uit met een van de hipste foodmarkets in Europa: de Mercado da Ribeira. Sinds 2014 heeft Time-Out deze traditionele markthal flink onder handen genomen. Naast de traditionele markt verwennen circa 35 gerenommeerde chefs hun klanten met lokale producten zoals chorizo, vis, schaaldieren, sushi en allerhande desserts. De markthal is een ware streling voor het oog. Je zal er bijvoorbeeld versteld van staan hoeveel aanbod er is. Een mens zou er zelfs eetstress van krijgen! Proef zeker eens de ‘bolinho de bacalhau’, een heerlijk kabeljauwgebakje.
 
2. Tram Eléctrico 28 (Praça Martim Moniz)
 
Wil je Lissabon zien door de ogen van de locals? Neem dan tram nr. 28 en rijd door alle historische buurten en smalle straatjes van de stad. De volledige rit duurt 50 minuten en vertrekt vanaf Martim Moniz in de wijk Baixa. Het is een goedkope manier om de stad helemaal te verkennen. Je spoort langs de wijken Alfama, Baixa, Chiado, Estrela en Campo de Ourique. Een plekje aan het raam is een must, want als je recht staat, zie je onmogelijk alles door de te lage ramen. De eerste tram vertrekt rond 6 uur ’s ochtends en de laatste zwaait af met een laatste ritje rond 22.30 uur.
 
3. Centro Cultural de Belém  (Praça do Império)
 
Een van de meest iconische moderne gebouwen van Lissabon is ongetwijfeld het Centro Cultural de Belém. Het contrasteert enorm met de oude gebouwen in het centrum van de stad, maar dat maakt het juist zo speciaal. Door de nabijheid van de Taag, de prachtige tuinen, de fantastische tentoonstellingen, de waanzinnige concerten én het overheerlijk restaurant Este Oeste op het dakterras is het CCB the place to be voor hippe stadsvogels zoals jij! Dans, theater, opera, muziek, tentoonstellingen of film. Je vindt het er allemaal!
 
4. Alfama (tussen de Taag en het Castelo de São Jorge)
 
Tussen de Taag en het Castelo de São Jorge vind je de oudste wijk van Lissabon, Alfama. De warmwaterbronnen (in het Arabisch ‘al hamma’) aan de voet van de heuvel gaven tijdens de Moorse overheersing hun naam aan deze wijk. De romantische, pittoreske uitstraling is vandaag enorm in trek bij veel reizigers. Je wandelt door een labyrint van smalle steegjes, steile bochten, honderden trappen en kronkelige straatjes. Hier is het zeker toegestaan om te verdwalen. Wandel even rond, neem plaats in een lokale bar en luister er naar de traditionele weemoedige fadomuziek. Overal weerklinkt de stem van de bekendste fadozangeres Amália Rodrigues. Stap op het einde zeker eens binnen in het verrassende Fadomuseum.
 
5. Padrão dos Descobrimentos (Avenida Brasilia)
 
Lissabon bezoeken zonder eer te doen aan de Portugese ontdekkingsreizigers uit de 15de en 16de eeuw is heiligschennis. Neem dus maar snel de tram naar het monument Padrão dos Descobrimentos aan de kade van de Taag. Het 52 meter hoge bouwwerk heeft de vorm van een schip met 3 gebolde zeilen. Op de voorplecht staan 33 ontdekkingsreizigers, cartografen, kunstenaars en wetenschappers uit de Portugese geschiedenis zoals Hendrik de Zeevaarder, Vasco da Gama en Ferdinand Magellaan. Op het centrale plein, net vóór het monument, kan je over een immense straatmozaïek wandelen. Het stelt een windroos en een wereldkaart voor waarop talrijke ontdekkingsreizen uitgetekend zijn.

Klik hier en win een verblijf voor 2 in Lissabon met Neckermann


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84