Vier Tabasco's 150ste verjaardag mee met deze receptjes
Deze week vierde onze favoriete pikante vriend Tabasco z'n 150-jarig bestaan, en die liet hij niet ongezien voorbij gaan. In Black Smoke, een trendy Antwerps BBQ-restaurant én rooftop bar, ging het er eergisteren heftig aan toe. De natjes en droogjes die op goedgevulde plateautjes werden geserveerd, deden het Tabasco-thema eer aan. Starten met een stevige Tabasco-infused cocktail en een goeie fond leggen met een overaanbod aan heerlijk verfijnde hapjes. Met een dankbaar hart en ondankbare darmen, werd de birthday bash afgesloten met een en mastodont van een taart, waarin uiteraard de dodelijke Tabasco-druppels niet mogen ontbreken. Om de studentenhartjes te lijmen die we in de verte horen breken, hebben wij een paar heerlijke originele Tabasco recpetjes neergepend.
Spicy Hummus
Dit heb je nodig: 600 g gedroogde kikkererwten / 2 1/2 theelepel bakpoeder / 2 grote teentjes knoflook, fijngehakt / 80ml tahini / 2 el vers citroensap / 2 tl TABASCO®-saus / 3 eetlepels olijfolie / 1 1/2 theelepel zout / 1/2 theelepel gemalen komijn / snuifje vers gemalen zwarte peper
- Neem een kom en voeg er de erwten, 1 1/2 theelepels bakpoeder en wat water toe.
- Bedek de kom en laat het mengsel een nacht intrekken.
- Giet de kikkererwten af en breng ze over
- een grote pot water.
- Voeg de resterende theelepel bakpoeder toe en breng aan de kook. Kook de kikkererwten tot ze zacht zijn.
- Zeef de drijvende omhulseltjes uit het water en giet het kooksel af. Houd 240 ml van het kookwater apart en laat de kikkererwten afkoelen.
- Voeg de kikkererwten, kookwaater nen alle overige ingrediënten samen en in de keukenrobot en pureer het mengsel tot een gladde en romige structuur.
De hummus is ongeveer 3 dagen houdbaar.
Rauwe Garnalenschotel
Dit heb je nodig: 200 gr eetklare rauwe garnalen / 4 60 ml flessen TABASCO® saus of TABASCO® Chipotle-saus / 240 ml vers geperst citroensap / 1 el fijn zout / 150 g tomaat in blokjes / 150 g rode ui in blokjes / 50 gr grof gesneden verse koriander / 1/2 avocado, in blokjes gesneden / 30 g zure room / 4 tostadas
- In een grote kom garnalen combineren, TABASCO®-saus, citroensap en zout
- Laat het de garnalen gedurende 20 minuten marineren
- Voeg de tomaten, ui en koriander samen in een kom en meng. Seizoen het mengsel met zout en voeg er de avocado-blokjes aan toe
- Breng de gemarineerde garnalen en het mengsel samen in een kom en meng
- Verspreid zure room op elke tostada en verdeel de ceviche over de tostada's
Bloody Mary Cocktail
Dit heb je nodig: 60ml vodka / 240ml tomatensap / 1⁄4 citroen (geperst) / 1 theelepel Worcestershire saus / 6 druppels TABASCO® Sauce / 1⁄4 theelepel mierikswortelpoeder / zwarte peper en selderijzout naar smaak
- Voeg ijs toe aan een hoog glas.
- Combineer alle ingrediënten en shaken maar!
- Kruid met zwarte peper en selderijzout naar smaak.
- Serveer!