Pump up your zondag met een Pumpkin Spice Latte
Herfst zonder cosy sokken, oversized sweaters en natuurlijk een matching starbucks beker gevuld met een heerlijk, hartverwamende pumpkin spice latte, dat is helemaal not done. Maar iedere dag de Starbucks binnenwandelen voor een veel te dure kop koffie, daarvan gaat je portefeuille ogenblikkelijk samenkrimpen, zelfs mét herbruikbare beker. Gelukkig is Guido er, om voor de studentjes én hun bankrekening te zorgen. Met dit simpele receptje, tover je in no time en voor weinig geld twintig hartverwarmende pumpkin spice lattes tevoorschijn.
Wat heb je nodig: 170 g kindjessuiker, 170 ml water, 200 ml melk, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel speculaaskruiden, 150 g gepureerde en gekookte pompoen, koffie
Recept:
1. Doe de suiker samen met het water in een pannetje en breng aan de kook
2. Verlaag het vuur en voeg de kruiden en pompoenpuree toe. Laat 5 minuten koken.
3. Laat het brouwsel afkoelen en zeef de siroop.
4. Stoom de melk (of warm de melk op).
5. Meng 2 à 3 eetlepels siroop in een kop met wat koffie en de gestoomde melk.
6. Werk je koffie tot slot af met een snuifje kaneel (en slagroom voor de liefhebber).
De siroop kun je tot twee weken bewaren in de koelkast!