Image
29/10/2018

Omvergeblazen door Girl


Met de onwaarschijnlijke prijzenregen die de film in Cannes mocht ontvangen, is er geen twijfel aan mogelijk dat 'Girl' by far de beste grand opening was die Film Fest Gent zich kon bedenken. Als debutant in de regisseurswereld, is het een onweerlegbaar feit dat Lukas Dhont zichzelf overtroffen heeft. Daarom werd hij geprijsd met de prestigieuze Caméra d’Or. En terecht, want deze adembenemende kaskraker raakt je tot in het diepste van je ziel.

De pitch van de film ken je ongetwijfeld. De rol van een 15-jarige jongen met de ambities van een ballerina, wordt vertolkt door jong natuurtalent Victor Polster. Geboren in het verkeerde lichaam en benadeeld door de overmaat aan testosteron, zoekt ‘hij’ zijn weg met vallen en opstaan (letterlijk) naar een transgenderleven onder de alias ‘Lara’. Maar de film dekt veel meer dan het meeslepende verhaal van een jongen in strijd met zijn lichaam. Daarnaast word je ook nog eens meegezogen in het hinderlijke leven van een ambitieuze tiener die, net zoals elke puber, alles tegelijk en veel te snel wil bereiken.

Een film die door merg, been en beyond gaat. Een échte must-see. En daarom belonen we onze studenten graag met maar liefst 145 duotickets. Wat je moet doen? Simpelweg een kijkje nemen op onze Facebookpagina. Break a leg!

   
 

Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Het lekkerste ijsje ter wereld is

 een waterijsje
 een magnum met hazelnoten
 een cornetto
 vers schepijs
 sorbet-ijs
 ik ben een creep en lust geen ijsjes

Job in the picture

Hogeschool VIVES bouwt eerste Vlaamse leefcampus

In Brugge wordt druk gebouwd aan The Crown, de eerste Vlaamse leefcampus, een initiatief van Hogeschool [...]

04/05/2022

Vrouwen brengen leven in de brouwerij

Dat enkel mannen bier drinken, is uiteraard onzin. Maar het blijft niet enkel bij drinken, vrouwen kunnen [...]

30/04/2022

KdG-studenten krijgen les van Sportpaleis-CEO

Jan Van Esbroeck, de grote baas van het Sportpaleis, gaf de aftrap van het VLAJO-initiatief ‘Ondernemers [...]

24/04/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84