Image
17/12/2018

'Aquaman' is onweerstaanbaar popcornspektakel

Aquaman, de over-the-top superheldenfilm waarmee DC haar achterstand op Marvel probeert in te halen, ging afgelopen weekend in Belgische avant-première op de Secret Cinema van Kinepolis.
Secret Cinema werd voor één keer omgedoopt tot Seacret Cinema, want de voorstellingen hadden plaats op de Pier van Blankenberge, omgeven door guur weer en rollende golven. Secret Cinema beloofde een 'immersive experience', en dat werd het ook wel, met een sympathieke dosis cosplay, een knappe onderwaterbar en een geïmproviseerde bioscoopzaal in het hart van het Belgium Pier-gebouw, inclusief lichteffecten tijdens de film. En die film, deugt die zo'n beetje, want Aquaman, uit het DC Extended Universe is nu niet meteen een personage met de mythische impact van Batman of Superman? Welnu, het is een wonderlijk spektakel. De Australische regisseur James Wan (van Saw en Insidious) legde de lat hoog door ambitieus te beweren dat hij een 'onderwater Star Wars' zou maken. Dat is zowaar grotendeels gelukt, en qua decors ziet Aquaman er zelfs uit als een onderwater Avatar. Het verhaal van de Atlantische koningsstrijd in de Zeven Onderwaterrijken is verrukkelijk onnozel, neemt zichzelf niet te serieus en zorgt voor een wow-factor die om de haverklap toeslaat, want de film davert tweeënhalf uur met een razend tempo over het scherm. Jason Momoa was de juiste keuze voor de titelrol, en zijn pittige chemie met Amber Heard heeft een heerlijk Han Solo-Prinses Leia-gehalte. Of Indiana Jones-Marion Ravenwood-gehalte, al naargelang je voorkeur. Voeg daar nog een portie coole bad guys aan toe - onderzeepiraten in pikzwarte harnassen, iemand? - en je zit gebeiteld voor een onweerstaanbare portie popcornamusement voor de donkere dagen.
 
(HDP)

Comment

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84