Image
22/02/2019

Proeven van ondernemerschap op de kick-off van Gentse co-working space Foodies Arena


Zou je graag als freelancer werken, maar liever in een leuke, creatieve omgeving dan van thuis uit? Wil je graag een eigen zaak starten, maar zoek je nog een klankbord? Of zit je met een gigantisch ei, en zoek je nog professionele partners om het uit te broeden? Dan kan je sinds gisteren terecht bij Foodies Arena, een gloednieuwe co-working space in hartje Gent. De naam doet misschien anders vermoeden, maar niet alleen foodies zijn welkom. De drie initiatiefnemers, Angelo Verroeye, Rebecca Hucks en Gilles Dispersyn, richten zich naar alle creatieve geesten die op een gezonde manier willen (samen)werken. Denk maar aan een pingpongtafel, sportruimte, kitchenettes om een lekkere lunch te koken, loopband- en ergonomische standing desks, zitballen enzovoort. Deze week kon iedereen er al eens terecht om de faciliteiten uit te testen tijdens de free co-working week, maar de officiële opening stond gisteren gepland. Pers, genodigden, geïnteresseerden en zelfs meneer de burgemeester Mathias De Clercq konden er samen smullen van een goedgevuld programma.

Vegan kok Pieter-Jan Lint verwerkte lokale, 100% plantaardige ingrediënten in verrassend smaakvolle happen, en wie na de lunch nog een dessertje aankon, passeerde langs de Local Heroes Market om te proeven van het Gentse culinaire landschap. Paté to the People, Pad en Stoel, Vegaduuze, Jucy en FERM zijn maar enkele van de namen die je beter nu al noteert. Naast gezond eten, is het ook belangrijk om genoeg te bewegen én veel te slapen. Dat wist voormalig zeil-olympiër Evi Van Acker ons te vertellen tijdens haar lezing. Verder leerden we tijdens een workshop van Marta Majewska - beter bekend als @everyday_marta - alles over food styling en fotografie, en vertelden Jonas Malisse van Too Good To Go en UGent professor Joost Dessein hoe we voedselverspilling kunnen tegengaan en waarom we beter voor de korte voedselketen kunnen kiezen. Verder op het programma: hoe je van je hobby je (bij)beroep maakt, alles over bewust ondernemen en nog tal van andere workshops, tips en tricks. Geprikkeld? Ga dan gerust eens langs: Eedverbondkaai 242.

Comment

SOCIAL

Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84