Image
16/03/2019

10 redenen om nu meteen voor je (voorlopig) rijbewijs te gaan


1.      Je hoofd is nog fris en je hersenen getraind, dus je zal de theorie makkelijker kunnen onthouden. Als je toch nog twijfelt of je de leerstof wel beheerst, kan je via de website van VAB-Rijschool een proefexamen maken om te zien of je er klaar voor bent.
 
2.              Uit het studentenleven gegrepen: Je hebt deze ochtend een kwartiertje te lang gesnoozed, maar je rept je naar het station en bent nog net op tijd… om je trein te zien vertrekken. Wie dan over een rijbewijs beschikt, heeft meteen ook een plan B op zak: de auto. Een tussenstop bij de bakker? Waarom niet.
 
3.              Nu heb je nog tijd. Met de vele lessen, cantussen, kotfeestjes en papers die volgend jaar gepland staan, wordt dat moeilijker. En zeg nu zelf: ga je dan zin hebben om je te buigen over dat rijbewijs?  
 
4.              Je bent na je theoretisch rijexamen verplicht negen maanden te oefenen voordat je het praktisch examen mag afleggen. Dat wil zeggen dat er nog een deel van die kostbare oefentijd binnen dit schooljaar valt. Zie punt 3!
 
5.              Van plan om op kot te gaan? Bij de verhuis komt een rijbewijs goed van pas. Hoe wou je anders die meubels van Hotel Mama naar je nieuwe stek verhuizen? Klein probleempje: parkeren in ’t stad is geen cadeau. VAB-Rijschool biedt daarom een module Manoeuvres aan om je parkeerskills bij te schaven.
 
6.              Een nieuwe school betekent nieuwe vrienden. De kans bestaat natuurlijk dat die aan de andere kant van Vlaanderen wonen. Noch auto of definitief rijbewijs? Geen probleem! Als je 20 uur rijles hebt gevolgd via VAB-rijschool, kan je een huurwagen fiksen en een fun bezoekje aan een oefenrit koppelen.
 
7.              Als je je rijbewijs hebt, gaat er letterlijk en figuurlijk een wereld voor je open. Wat dacht je van een roadtrip met je kersverse study buddies?
 
8.              De komende jaren mag je achtereenvolgens als jobstudent, stagiair en fulltime werkkracht aan de slag, áls je tijdens de sollicitatiegesprekken kan knallen natuurlijk. Werkgevers zien een rijbewijs als grote troef. Nu nog een tandpasta-smile en klaar is Kees.
 
9.              In grote studentensteden kan het drukke verkeer soms overweldigend zijn. Wie leert rijden, kent alle verkeersborden- en regels beter dan z’n eigen broekzak. Boetes betalen door domme overtredingen? Nee hoor, jij spaart je centen voor wat leuks.
 
10.          En last but zéker not least: van uitstel komt afstel. Het is geen rocket science, je legt gewoon online rijlessen vast vanuit je luie zetel. Over enkele jaren versier je liever een date dan een lift, neem dat maar van ons aan!

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALTopMovies

Poll

Job in the picture

  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84