Image
21/03/2019

CEO's geven studenten tal van tips op #MarketHappening

‘Sold out’, stond met grote letters te lezen op de website van #MarketHappening, dat op 14 maart in Brussel plaatsvond. In de voormiddag legden keynote speakers van topbedrijven en booming agencies hun marketingstrategieën op tafel, en in de namiddag stonden hands-on workshops en bedrijfsbezoeken op het programma, goed voor een unieke blik achter de schermen en op de werkvloer bij onder andere BPost, Delhaize, Tui, Jet Import, Volvo, Elle en Ikea. 1245 studenten tekenden graag present en daar kregen ze geen spijt van.
De Gentse studente event- en projectmanagement Luna Kosolosky kon net zoals andere aanwezigen op voorhand zelf haar dagschema samenstellen en wou in de voormiddag graag ontdekken wat de keynote speaker van Ikea te vertellen had. “Heel boeiend om te horen hoe een bedrijf dat ondertussen toch al 93 jaar oud is onder andere sociale media en humor gebruikt om jongeren te prikkelen. De speaker verwees onder andere naar de hoed van prinses Claire die verbazend veel op een van de fruitschalen uit de winkelrekken leek, en hoe de meubelgigant met reclameboodschappen en -slogans daarop inspeelde.” Tijdens de lunchpauze zorgde een traiteur voor verse broodjes en een dj voor sfeer, en daarna koos Luna voor een workshop van The Strategic Agency. “We kregen een case voorgeschoteld - de klant Nutella wil de verkoop bij studenten in de zomermaanden, als ze niet meer op kot zitten, gaan stimuleren - en ’t was aan ons om een concreet voorstel uit te werken. Het voelde eerst een beetje onwennig om in een random groepje gedropt te worden, maar uiteindelijk bleek die diversiteit net een pluspunt. Halfweg de sessie werd onze aanpak al een beetje bijgestuurd, zo konden we met een mooi en realiseerbaar plan naar het uiteindelijke feedbackmoment. Daar steek je pas écht veel van op.” Marnick Fiesack, tweedejaarsstudent Marketing aan Odisee mocht in de namiddag op bedrijfsbezoek bij Bpost. “Heel moderne werkomgeving daar! Na de rondleiding kregen we in een kleine aula uitleg over de huidige werking en toekomstperspectieven. Zo bekijken ze momenteel of het interessant en praktisch haalbaar is om pakketjes te laten leveren als de eigenaar niet thuis is. We kregen ook de kans om onze mening te laten horen en in gesprek te gaan. Bijzonder boeiend.”
 
Het evenement is nog maar net afgerond en organisatoren kijken al uit naar de volgende editie. “De locatie is nog niet gekend, maar na Leuven, Hasselt en Brussel is het aan Antwerpse, Oost-Vlaamse of West-Vlaamse studenten om eens een thuismatch spelen. Het aantal aanwezige studenten stijgt jaar na jaar, maar we gaan binnenkort aan de slag met de feedback van de jongste editie om zo die van 2020 nóg meer op punt te stellen”, aldus een gemotiveerde Maxime Suffeleers, voorzitter van BAM Campus, de spin-off van de Belgian Association of Marketing die zich het hele jaar door inzet om van het congres een succes te maken. “We zijn trouwens ook nu weer op zoek naar studenten het organisatieteam willen versterken. Kandidaten vinden de contactgegevens op de website.”
 
Info op de website en Facebookpagina 

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIAL

Poll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84