Image
08/04/2019

Wablieft? Disneyfilms zijn slecht voor je


Zo goed als iedereen is opgegroeid met Disney. Kwam er een nieuwe film uit, dan storm(d)en we massaal naar de bioscoop om ons te laten meeslepen in een wereld van verre koninkrijken, sprekende dieren, monsters, robots, … En ook al blijven wij nog hyped over iedere film, toch zijn ze in de eerste plaats bestemd voor kinderen. Newsflash: blijkt dat onze favoriete Disneyfilms schadelijk zijn voor het gedrag van kinderen.

Dr. Victoria Cann van de universiteit in het Engelse Norwich stelt onder andere dat Belle en Het Beest een voorbeeld is van het stockholmsyndroom. Aladdin en De Leeuwenkoning worden ook niet gespaard: Cann vindt beiden racistisch omdat de slechteriken zwart zijn. Verder geeft Sneeuwwitje de indruk dat meisjes afhankelijk zijn van een prins op het witte paard, en Doornroosje heeft een te smalle taille wat kan leiden tot eetstoornissen.

We mogen alleen niet vergeten dat al deze films al minstens 25 jaar oud zijn. Disney krijgt tegenwoordig een dikke duim voor films zoals Frozen en Vaiana omdat ze modernere thema’s belichten. Oef!
 

Comment

SOCIAL

Poll

Job in the picture

’t Is nog zo slecht niet: 10 voordelen aan een (her)examenperiode

“Elk nadeel heb z’n voordeel”, het zijn de bekende woorden van de Nederlandse ex-voetballer [...]

07/06/2019

Studente doet babyfotoshoot met thesis

Na dagen, weken en maanden zwoegen en zweten ein-de-lijk een punt zetten achter je thesis... Een onbeschrijflijk [...]

06/06/2019

Hét toestel voor een pizzafeestje op kot

Er gaat niets boven een pizzaparty op kot: eerst een consultatie plannen bij Dr. Oetker, nadien je vrienden [...]

04/06/2019

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84