Image
28/04/2019

GETEST: Een virtuele (space) walk in The Park


Op een doordeweekse donderdag, zo tussen de soep en de pateekes, trokken enkele GUIDO’s en twee lucky ass stagiairs naar The Park Playground in Gent. Virtueel gamen leek weleens plezant. Jas aan de kapstok, hippe bril op ons hoofd en – weg – waren – wij. Ineens zweefden we rond in een ruimteraket, ver boven de aarde, midden in de absolute oneindigheid. Na wat getrek en gesleur en enkele tips van het basecamp kregen we de deur opengeklikt, om dan over de rand te klimmen en via de ladder het heelal in te dalen. Mindfuck één.  
 
Too many mindfucks
 
“Heb je hoogtevrees?” vroeg een medewerker me daarna, toen ik een andere simulatie mocht testen. De houten plank die zo lullig op de grond lag, deed al wat vermoeden, maar niets kon me voorbereiden op wat volgde. Een lift bracht me naar verdieping veeltehoog, en toen de deuren openden, stond ik aan diezelfde plank genageld. Geen kamer, kantoorruimte of iets dergelijks, vóór mij lag gewoon een dunne plank in het ijle, piepend en krakend door de wind. Eén blik op de grote diepte onder de plank, waar tientallen auto’s door de straten scheurden, en mijn maag maakte een sprongetje. Dit kan je niet menen, vooruitkijken dan maar. Ondertussen gierde de wind langs mijn oren, m’n hart bonkend in mijn keel. “Durf je vooruit te stappen?” Mindfuck twee.
 
In het decor van 'De Dag'
 
Enkele high tech-brillen later zitten de introductiegames en grootste mindfucks erop. Tijd voor teambuilding. We zetten nog een ander exemplaar op onze neus, krijgen ook een harnas slash rugzakje aan, en worden dan samen in het decor van de tv-reeks De Dag gedropt. Net zoals in de serie is het onze taak om een bom onschadelijk te maken en de gijzelaars te bevrijden. Ivo, hoofd van de interventie-eenheden, geeft ons geregeld updates over de stand van zaken, maar nu en dan steekt ons enthousiasme erbovenuit en verstaan we maar deels wat de man zegt. Vooral slechteriken neerknallen en opnieuw neerknallen bevalt ons blijkbaar fantastisch. Uiteindelijk slagen we in het opzet, maar volgende keer kan dat zeker efficiënter. En die volgende keer mag gerust morgen zijn.
 
Info en tickets: http://theparkplayground.com 

Via onze wedstrijdpagina mogen we trouwens 3 sessies voor 6 personen weggeven. Deelnemen kan hier. 

(SVR)

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Elon Musk speelt gastheer van Saturday Night Live

Afgelopen zaterdag 8 mei mocht Elon Musk samen met Miley Cirus voor een avond gastheer zijn van de show [...]

13/05/2021

Luc Sels nog vier jaar rector van KU Leuven

Studenten en personeel van de KU Leuven konden gisterenavond online hun stem uitbrengen op wie ze de [...]

12/05/2021

Taylor Swift is eerste vrouw met Global Icon BRIT award

Op zondag 9 mei maakten de organisatoren van de BRIT awards bekend dat Taylor Swift dit jaar de Global [...]

11/05/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84